KAOS UTENFOR STOCKHOLM: Rinkeby ble åsted for nye voldsomme opprør natt til onadag. Et femtitalls ungdommer kastet stein på politiet, og noen satt fyr på en bygning som ligger inntil skolen. Brannmannskapene ble hindret i å slukke brannen. Foto: Fredrik Persson / SCANPIX
KAOS UTENFOR STOCKHOLM: Rinkeby ble åsted for nye voldsomme opprør natt til onadag. Et femtitalls ungdommer kastet stein på politiet, og noen satt fyr på en bygning som ligger inntil skolen. Brannmannskapene ble hindret i å slukke brannen. Foto: Fredrik Persson / SCANPIXVis mer

Rasende ungdommer tente på politistasjon i Sverige

Kastet stein mot politi og brannvesen utenfor Stockholm i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Rasende ungdommer tente på en politistasjon og kastet stein mot politi og brannvesen i utkanten av Stockholm natt til onsdag.

- Vi forsøker å hente ressurser fra alle andre deler av landet for å sikre forsterkninger, sier Mikael Eriksson ved politiet i byen til avisa Expressen.

Kastet brannfakkel Ungdommene knuste først ruten på politistasjonen med stein, og kastet deretter inn en brannfakkel.

Svart brannrøyk og ulende sirener fylte forstaden Rinkeby, kjent for sin høye andel innvandrere. I tillegg til en politistasjon ble flere andre bygninger, biler og søppelkasser satt i brann. Totalt skal elleve branner ha brutt ut.

- Det er en krigssone her ute, det regner stein, fortalte et øyenvitne til gratisavisa Metro.

Ingen skal ha blitt skadd, og ingen skal være pågrepet etter nattens hendelser melder Aftonbladet.

Rundt 100 ungdommer deltok i opptøyene, melder Expressen. Aftonbladet anslår at rundt 50 ungdommer deltok.

La brostein i hauger Politiet fikk melding om opptøyer rundt klokken 19 i går kveld. Da hadde ungdommer brutt opp brustein og lagt dem i hauger. Kort tid etter stod en skole i brann. Dette var oppstarten på nattens herjinger.

Rundt klokken ett i natt slo politiet til mot opptøyene. Plutselig begynte et tjuetalls politibetjenter å skrike av full hals og storme nedover gaten, melder avisen Aftonbladet.

Tidlig på morgenen i dag brant det fortsatt i en bygning, men brannfolkene kunne lenge bare stå og se på. Grunnen var at det ifølge politiet ville vært for farlig å begynne slukningsarbeidet, melder Expressen.

Mikael Eriksson bekrefter at det var brann på en politistasjon, men opplyser at politiet selv klarte å slukke brannen.

Dette var andre natt på rad med opptøyer i Rinkeby, ifølge Aftonbladet.

Dagbladet.no kommer med mer. Saken oppdateres