Joe Biden:

Raser: - Et angrep på demokratiet

Joe Biden raser over et nytt lovforslag i Texas. - Det er galt og ikke-amerikansk, sier han.

KRITISK: USAs president Joe Biden er kritisk til et nytt lovforslag som blir vurdert i Texas. Han omtaler lovforslaget som «et angrep på demokratiet». Foto: Reuters / NTB.
KRITISK: USAs president Joe Biden er kritisk til et nytt lovforslag som blir vurdert i Texas. Han omtaler lovforslaget som «et angrep på demokratiet». Foto: Reuters / NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs president Joe Biden går hardt ut mot et nytt lovforslag som blir vurdert i den amerikanske delstaten Texas.

- I dag la Texas-lovgiverne fram et forslag som slutter seg til Georgia og Florida for å komme videre med en statslov som angriper den hellige stemmeretten. Det er en del av et angrep på demokratiet som vi har sett altfor ofte i år, sier Biden i en uttalelse.

I lovforslaget vil Texas-lovgiverne begrense tidlige stemmetider og lokale stemmemuligheter. I lovforslaget vil man også forby 24 timers stemmegivning, stramme inn på stemmegivningen på søndager, i tillegg til flere andre ting.

Det skriver flere medier, blant annet The Guardian og The Hill.

- Galt og ikke-amerikansk

- Det er galt og ikke-amerikansk. I det 21. århundre burde vi gjøre det lettere, og ikke vanskeligere for hver stemmeberettigede å stemme, sier Biden i uttalelsen.

Presidenten oppfordrer også «alle amerikanere, uansett parti, til å stå opp for demokratiet og beskytte stemmeretten og integriteten til valget».

Lovforslaget, kjent som SB7, har også blitt foreslått i andre stater hvor det republikanske partiet har flertall. De som står bak eller støtter forslaget, argumenterer for at lovforslaget skal hindre valgfusk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer