Hagen-saken

Raser: - Har sporet av fullstendig

Bistandsadvokat til Hagen-barna, Ståle Kihle, mener politiet har fått tunnelsyn i etterforskningen. Politiet er ikke enig.

UNDERSØKELSER VED BOLIGEN: Politiet har gjennom etterforskningen gjort omfattende undersøkelser i Sloraveien 4 på Fjellhamar. De mener Anne-Elisabeth Hagen ble drept her. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UNDERSØKELSER VED BOLIGEN: Politiet har gjennom etterforskningen gjort omfattende undersøkelser i Sloraveien 4 på Fjellhamar. De mener Anne-Elisabeth Hagen ble drept her. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag ble drapssiktede Tom Hagen (70) løslatt etter ti dager i varetekt.

Eidsivating lagmannsrett er uenig med politiet, og mener at det ikke er skjellig grunn til å mistenke ham for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth. Politiet opprettholder siktelsen mot ham.

Forsvarer Svein Holden har tidligere uttalt at han mener politiet har gjort en grov feilvurdering, og sier at Tom Hagen er bekymret for hvordan politiets etterforskning av ham påvirker muligheten til å finne Anne-Elisabeth.

Også ekteparets tre voksne barn reagerer.

- De er virkelig bekymret for hva som skjer, har skjedd og kan skje. Det oppleves som om politiet har bestemt seg for at Tom Hagen er skyldig og etterforsker ene og alene basert på det, sier bistadsadvokat Ståle Kihle til Dagbladet.

Ønsker bred etterforskning

Søndag opplyste påtaleansvarlig Haris Hrenovica at politiet fortsatt mener at boligen i Sloraveien er åsted for et drap.

Etter Hagens løslatelse fredag, har han ytret ønske om å få flytte tilbake til boligen, men han har ikke fått tillatelse av politiet. Forvarer Svein Holden har stilt spørsmål ved lovligheten av dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.