Lønnsfesten i Oslo-skolen

Raser: - Hun har abdisert

Direktører i Oslo-skolen gikk over natta 100 000 kroner opp i lønn. Inga Marte Thorkildsen visste ingenting, og avviste eget ansvar overfor bystyret i Oslo. Opposisjonen tror knapt hva de hører.

KREVER HANDLING: At flere direktører i Oslo-skolen har fått klekkelig lønnspålegg er uhørt, ifølge opposisjonen, som krever handling fra ansvarlig byråd Inga Marte Thorkildsen (SV). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KREVER HANDLING: At flere direktører i Oslo-skolen har fått klekkelig lønnspålegg er uhørt, ifølge opposisjonen, som krever handling fra ansvarlig byråd Inga Marte Thorkildsen (SV). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Reaksjonene er mange og sterke etter Dagbladets avsløring om lønnsfesten for direktørene i Oslo-skolen.

Samtidig som lærerne er tilbudt en lønnsøkning på 1,7 prosent, har seks direktørene fått oppjustert sin millionlønn betraktelig.

Dagbladet meldte også om at samme etat også har brukt 8 millioner på konsulenter og hodejegere den siste tida. Antall direktører på millionlønn i etaten er nå 28 - samtidig som byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) nylig gikk ut i VG og klagde sin nød over pengemangelen i Oslo-skolen.

Presset rettes derfor mot Utdanningsdirektør Marte Gerhardsen, som har gitt lønnsøkningene, og mot Inga Marte Thorkildsen som ansatte Gerhardsen.

Mener hun fraskrev seg ansvaret

I bystyremøtet denne uka sa Thorkildsen at direktørlønningene ikke «er noe jeg blander meg borti eller har ansvaret for». Igjen og igjen pekte hun på at det er Marte Gerhardsen som styrer lønnsnivået i Utdanningsetaten.

Hallstein Bjercke (V) trodde knapt sine egne ører.

- Nå må Inga Marte Thorkildsen ta ansvar. Hvis hun ser på det sånn, så har hun abdisert som politisk leder. Selv om du har delegert, så har du fortsatt ansvar, sier Bjercke til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer