Etter Dagbladets avsløring:

Raser: - Må vurdere egen stilling

I flere timer, etter en elev var knivstukket, fikk ikke rektor fatt i skoleledelsen til Marte Gerhardsen. Seks timer etter episoden sendte hun en e-post. Til bystyret sa Gerhardsen likevel at krisekommunikasjonen hadde vært meget god. - Hun må vurdere sin egen stilling, raser Frp.

I HARDT VÆR: Utdanningsdirektør i Oslo, Marte Gerhardsen, sier hun opplever at hun har Inga Marte Thorkildsens tillit, på tross av Dagbladets avsløringer om lønnsfesten i Oslo-skolen. Reporter: Steinar Suvatne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

Dagbladet avslørte torsdag at Kuben skole i Oslo ikke fikk fatt i Utdanningsetaten på mange timer etter at en av deres elever hadde blitt knivstukket. Heller ikke beredskapstelefonen ble besvart.

Politiet behandler nå knivstikkingen som et drapsforsøk.

Skolen fikk heller ingen tilbud om krisehjelp da skoledirektør Marte Gerhardsen kontaktet dem på e-post seks timer etter krisa inntraff, kunne Dagbladet også fortelle.

På tross av dette fortalte Gerhardsen til bystyret to dager seinere at det hadde vært meget god kommunikasjon mellom etaten hennes og skolen.

Gerhardsen beklaget at hun ga feil informasjon til bystyret da Dagbladet konfronterte henne med saken.

- Ingen tillit

Dagbladet har over lengre tid avdekket en rekke kritikkverdige forhold i Oslo-skolen og byrådsetaten for opplæring i Oslo.

Nå er begeret fullt for Frp. Aina Stenersen (Frp) sier at partiet hennes har mistet all tillit til Gerhardsen.

- Jeg satt selv i utvalgsmøtet på onsdag i Kultur- og utdanningsetaten da direktøren redegjorde for situasjonen ved Kuben skole. Vi mener at det er flere saker hvor direktøren i Utdanningsetaten nærmest villeder utvalget og bystyret, så vi har ingen tillit til utdanningsdirektør Marte Gerhardsen lenger, forteller Stenersen til Dagbladet.

Vurdere egen stilling

Det er ikke bystyret som ansetter etatsdirektører som Gerhardsen, men Aina Stenersen ber nå skoledirektøren om å vurdere sin egen stilling.

Det er det sterkeste signalet hun kan komme med.

- Dette er uakseptabelt, og vitner om en direktør som ikke er i stand til å lede etaten og Oslo-skolen, og ikke har kontroll på situasjonen med økt vold- og trusler i Oslo-skolen. Det er ikke bystyre som ansetter i etatene, men vi ber om at Gerhardsen nå vurderer sin stilling, sier Frp-toppen til Dagbladet.

Marte Gerhardsen beklaget torsdag at hun ikke ga riktig informasjon om dialogen under knivkrisa.

- Da jeg var i bystyret var jeg ikke klar over at det hadde tatt så lang tid for skolen å få kontakt med oss. Det beklager jeg, sier Gerhardsen til Dagbladet.

- Svært alvorlig

Hallstein Bjercke i Venstre er også kritisk til skoledirektørens håndtering av knivstikkingen på Kuben og opplysningene hun ga til bystyret.

- Det er byråden jeg forholder meg til, men jeg bruker disse ordene: at bystyret ikke kan ha tiltro til informasjon fra etatens direktør er svært alvorlig og noe byråden bør ta tak i raskt. Det er jo ikke første gang dette skjer, sier Bjercke til Dagbladet.

Oslo-skolen i bråk

Oslo-skolen har stått i hardt vær etter Dagbladets avsløringer om lønnsfest, konsulentbruk og hyppig ansettelser av nye direktører på millionlønn.

Dagbladet omtalte nylig opplysningene Thorkildsen ga bystyret da det ble fremmet forslag om å gi en unnskyldning til den voldsutsatte læreren Clemens Saers. Thorkildsen fortalte bystyret at man hadde forsøkt å komme til en «minnelig løsning» med Saers, men at han hadde avvist den.

Nylig kunne Dagbladet avsløre at Gerhardsen brukte SMS for å forsøke å flytte alle Oslos elever i videregående skole fram i vaksinekøen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer