Lang kø på flyplassen:

Raser: - Vill kø

Ankommende til Oslo lufthavn må forvente over en time i testkø nå.

LANG KØ: Det er en over time med kø på Gardermoen mandag ettermiddag. - Helt normalt, svarer flyplassen. Foto: tipser
LANG KØ: Det er en over time med kø på Gardermoen mandag ettermiddag. - Helt normalt, svarer flyplassen. Foto: tipser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

- Køen er vill. Jeg har stått over en time i kø og det er ikke spesielt travelt på flyplassen nå, sier en kvinne til Dagbladet som kom til Oslo Lufthavn fra Danmark mandag formiddag.

Hun forteller at det er 150 mennesker i kø for å teste seg.

- Det er helt kaos. Jeg irriterer meg over at regjeringen ikke har sørget for god nok infrastrukturer til å teste folk, når testing blir pålagt gang på gang.

Hun har måtte vente to timer til sammen, beregnet med venting på testresultat.

- Det mener jeg er for mye når man skal pålegge alle å ta en test. Regjeringen må sørge for infrastruktur som ikke blir for stor ulempe for befolkningen. Jeg har en 14 timer gammel test fra Danmark som viste negativ, så det er mulig å løse det på en annen måte.

Foto: tipser
Foto: tipser Vis mer

Som forventet

Det er Ullensaker kommune som er ansvarlig for testing på flyplassen. Roger Sandum, kommunikasjonsrådgiver for kommunen sier at man må regne med å vente over en time i kø. Det kan ta opptil to timer til sammen når man regner med venting på testresultat.

- Hvor lang ventetida er vil selvsagt være avhengig av trafikken. Det er særlig på tidspunkter hvor det lander flere fly omtrent samtidig at det vil bli lang ventetid, sier han.

- Hva er grunnen til at køen er så lang?

- Det skyldes rett og slett at alle som ankommer fra utlandet nå er pliktig til å teste seg. Det kan være ganske mange tusen i løpet av et døgn, og det tar litt tid å teste hver og en, sier han.

KØ: Flere måtte stå i kø i timesvis i Oslo for å ta coronatest 3. desember 2021. Video: Magnus Paus. Reporter: Stian With. Vis mer

- Må regne med kø

Hvis køene blir for lange har de andre alternativer og mulighet til å sluse folk forbi teststasjonen.

- Myndighetene ønsker primært at man skal teste seg på grensen, men det en åpning for å teste seg andre steder i løpet av 24 timer. I den grad vi ikke klarer å teste alle så forsøker vi så langt det lar seg gjøre å dele ut selvtester til dem som ikke får tilbud om testing hos oss.

- Hvorfor gjør dere det ikke nå?

- Det blir et definisjonsspørsmål. At det blir noe køer må vi regne med. Våre folk på stedet vurderer om køene blir for lange og trengselen for stor. Da har de ikke vurdert at køen for lang på det tidspunktet.

Sandum forteller at de oppskalert testkapasiteten kraftig som følge av de nye kravene fra myndighetene.

- Vi kan nå teste opp mot 5000 per døgn, men i perioder med høy trafikk vil det likevel bli ventetid for å få testet seg.

- Vanlig kø

Kommunikasjonssjef i Avinor, Joachim Westher Andersen, sier til Dagbladet at reisende til Oslo Lufthavn må regne med at køer kan forekomme.

- Dette er en vanlig kø, sier han og fortsetter:

- Vi har ikke noe tidsestimat på køen i dag, men søndager pleier å være en travel tid og da ble det foretatt en kømåling. På det meste var det en og en halv time med kø.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer