Raser etter å ha blitt nektet å bruke sil som religiøst hodeplagg på førerkortet

Ian Harris tilber flyvende spaghettimonster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nå som påsken er over er det kanskje på sin plass å vie oppmerksomhet til andre religioner - seriøse og mindre seriøse.

Britiske Ian Harris (51) er for tiden i krangel med det statlige DVLA (Driver & Vehicle Licensing Agency) i Storbritannia, skriver lokalavisa i Brighton, The Argus.

Harris nekter nemlig å godta avslaget på søknaden om å få bruke ei sil som religiøst hodeplagg på førerkortet sitt, og har nå påklaget vedtaket for tredje gang.

Det luftige «hodeplagget» er sentralt blant de såkalte pastafarianerne i Det hellige flyvende spaghettimonsterets kirke, som krever å bli regnet som en seriøs religion.

- Hvem tror de at de er som kan sitte der og bestemme hvilke som er sanne eller ekte? Vår religion er en minoritet, men DVLA diskriminerer fordi de tillater personer som utøver større religioner å ha på seg hodeplagg på bilder. Ifølge avslaget kunne bildet mitt gjøre skade på DVLAs kredibilitet fordi de mente det var humor, noe som er fornærmende, sier Harris til The Argus.

SVARBREVET: Dette bildet av Ian Harris har blitt refusert som førerkortmateriale.
SVARBREVET: Dette bildet av Ian Harris har blitt refusert som førerkortmateriale. Vis mer

Det hellige flyvende spaghettimonsterets kirke ser imidlertid ikke ut til å få bønnene sine oppfylt denne gang. 

- Du vil nok sette pris på at vi må jobbe innenfor et lovbestemt rammeverk og at alle avgjørelser vi tar må være i tråd med relevant lovgivning. Dermed er vi ikke alltid i stand til å møte forventingene dine, skriver DVLA i svarbrevet deres.

Andre land har imidlertid godtatt pastafarianernes sil som hodeplagg på offisielle identifikasjonspapirer, inkludert både USA og Østerrike.

I Norge har Det hellige flyvende spaghettimonsterets kirke fått avslag på søknaden om å registrere seg som et trossamfunn.

DENNE KAREN FIKK LOV: Dette er ikke Ian Harris, men østerrikske Niko Alm, som i motsetning til sin britiske religiøse meningsfelle har fått lov til å ha på seg ei sil på førerkortet sitt. Foto: NTB Scanpix
DENNE KAREN FIKK LOV: Dette er ikke Ian Harris, men østerrikske Niko Alm, som i motsetning til sin britiske religiøse meningsfelle har fått lov til å ha på seg ei sil på førerkortet sitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer