Dyrevelferd

Raser etter bilde av utmagret elefant

- Skjult under festivalkostyme.

ELEFANT: Dette bildet gikk viralt etter at elefant-organisasjon delte det på Facebook. Foto: Save Elephant Foundation / Facebook
ELEFANT: Dette bildet gikk viralt etter at elefant-organisasjon delte det på Facebook. Foto: Save Elephant Foundation / FacebookVis mer

Hjerteskjærende bilder av en utsultet elefant har gått viralt etter at dyrevernsorganisasjonen, «Save Elephant Foundation», delte et innlegg på Facebook tirsdag denne uka.

Organisasjonen forteller at elefanten heter Tikiri, og er en 70 år gammel skrøpelig elefant som måtte jobbe under den årlige festivalen, Kandy Esala Peraher, i Sri Lanka i år.

De hevder at Tikiri i ti døgn måtte gå flere kilometer i røyk og fyrverkeri, fra tidlig om morgenen til seint om kvelden.

- Ingen ser hennes utmagrede kropp på grunn av kostymet. Ingen ser at hun har problemer med å gå fordi beina hennes er i lenker, skriver organisasjonen på Facebook, og deler samtidig et bilde av elefanten i fullt kostyme.

De avslutter med å oppfordre folk til ta kontakt med Sri Lankas statsminister for å redde elefanten.

Reagerer

Flere tusen har reagert på innlegget av Tikiri.

- Ritualer er ingen grunn til å mishandle dyr, skriver en.

- Jeg er sjokkert og veldig trist over at dette er mulig. Jeg har aldri sett en elefant i så dårlig tilstand, skriver en annen.

- Jeg hater hvordan vi fortsatt behandler disse majestetiske skapningene, skriver en tredje.

Flere medier har delt bildene av Tikiri. Det har også blitt opprettet nettkampanjer som ber om at elefanten blir reddet. Over 8000 har underskrevet kampanjen hos Change.org, og nesten 16 000 har signert oppropet om å redde Tiriki hos Care2Petitions.

STERKE REAKSJONER: Den kjente Youtube-stjernen Brooke Houts delte en video som viser at hun slår og spytter på hunden sin. Nå forklarer hun. Video: Youtube/Brooke Houts / Rød Løper Vis mer

- Burde aldri vært tillatt

Det kan virke som all oppmerksomheten har hatt effekt. Onsdag fortalte Pradeep Nilanga Dela, sjefsansvarlig ved tempelet som organiserer festivalen, at Tikiri ikke skulle delta under festivalens store finale onsdag, melder AFP.

Jayantha Jayewardene, ekspert på asiatiske elefanter, mener elefanten var alvorlig underernært og døden nær. Han sier til AFP at han er lettet over at Tiriki ble fritatt fra å delta videre.

- Dette burde aldri vært tillatt, legger han til.