Dyrevelferd

Raser etter bilde av utmagret elefant

- Skjult under festivalkostyme.

ELEFANT: Dette bildet gikk viralt etter at elefant-organisasjon delte det på Facebook. Foto: Save Elephant Foundation / Facebook
ELEFANT: Dette bildet gikk viralt etter at elefant-organisasjon delte det på Facebook. Foto: Save Elephant Foundation / Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hjerteskjærende bilder av en utsultet elefant har gått viralt etter at dyrevernsorganisasjonen, «Save Elephant Foundation», delte et innlegg på Facebook tirsdag denne uka.

Organisasjonen forteller at elefanten heter Tikiri, og er en 70 år gammel skrøpelig elefant som måtte jobbe under den årlige festivalen, Kandy Esala Peraher, i Sri Lanka i år.

De hevder at Tikiri i ti døgn måtte gå flere kilometer i røyk og fyrverkeri, fra tidlig om morgenen til seint om kvelden.

- Ingen ser hennes utmagrede kropp på grunn av kostymet. Ingen ser at hun har problemer med å gå fordi beina hennes er i lenker, skriver organisasjonen på Facebook, og deler samtidig et bilde av elefanten i fullt kostyme.

De avslutter med å oppfordre folk til ta kontakt med Sri Lankas statsminister for å redde elefanten.

Reagerer

Flere tusen har reagert på innlegget av Tikiri.

- Ritualer er ingen grunn til å mishandle dyr, skriver en.

- Jeg er sjokkert og veldig trist over at dette er mulig. Jeg har aldri sett en elefant i så dårlig tilstand, skriver en annen.

- Jeg hater hvordan vi fortsatt behandler disse majestetiske skapningene, skriver en tredje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer