Network Rail:

Raser etter bryllupsbilder

Tok bilder på togskinnene.

DU KAN KYSSE BRUDEN: Dette bryllupsbildet er bare ett av mange, der folk potensielt har risikert livet for et fint bilde. Foto: Network Rail
DU KAN KYSSE BRUDEN: Dette bryllupsbildet er bare ett av mange, der folk potensielt har risikert livet for et fint bilde. Foto: Network Rail Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I denne tida hvor sosiale medier som Facebook, Instagram og Pinterest kanskje har gitt oss et litt forvridd bilde på hvor idyllisk og pent alt skal være, kan man for oppleve et press på hva man legger ut og ikke.

Åpner man Pinterest eller Instagram ser man det ene bildet penere enn det andre. Folk inspireres av hverandre til å ta like bilder, eller ha samme bakgrunn, som igjen kan føre til at steder i verden blir kjempepopulære på grunn av muligheten til et godt bilde.

Bare her i landet er det flere steder som har sett en økning i turismen på grunn av fine Instagram-muligheter.

Huska i bygda Trandal på Sunnmøre, Bondhusvatnet i Kvinnherad på Vestlandet og Djevelporten med en stein kilt fast i en fjellsprekk i Svolvær, er bare et lite knippe steder i Norge som har fått kjørt seg på Instagram-fronten.

Tok bryllupsbilder

Også par som skal gifte seg, blir påvirket av den endeløse strømmen av bryllupsbilder man kan finne på nett.

Et par i England har fått kjenne på baksiden av medaljen av å finne en SoMe-vennlig (SoMe = Sosiale medier journ.anm.) plass å ta bryllupsbildene sine.

I juli valgte paret å posere på noen togskinner nord i Yorkshire da de skulle forevige bryllupsdagen sin. Paret ble fanget av overvåkningskameraer, og nå har jernbaneselskapet Network Rail kritisert hendelsen.

INDONESIA: Denne svømmeturen gikk ikke helt som planlagt. Video: KameraOne Vis mer

Ikke trygt

Selskapet har sett seg lei på folk som tar seg inn plasser det ikke er lov å gå. Sammen med en pressemelding har de lagt ut bilder der folk går på togskinnene.

- Togskinnene er verken en passende eller en trygg plass for å få en pen bakgrunn til bildene sine, samme hvor idyllisk det måtte være der. Hver gang noen beveger seg ut på skinnene, risikerer de ikke bare livet sitt, men også å ødelegge for togselskapene. Vær så snill å holde dere unna skinnene, sier Alison Evans, i British Transport Police, i pressemeldingen.

OVERTREDELSE: I løpet av fire måneder har det blitt registrert over 5 000 overtredelser på togskinnene. Foto: Network Rail
OVERTREDELSE: I løpet av fire måneder har det blitt registrert over 5 000 overtredelser på togskinnene. Foto: Network Rail Vis mer

- Det er idiotisk

I perioden juni til september, ble det registrert over 5 000 hendelser der folk tok seg bort til jernbanen uten lov. Mange av disse var for fotoseanser med jernbanen som bakgrunn, ifølge BBC.

På grunn av mengden personer som beveger seg lang togskinnene, har Network Rail, sammen med det britiske transportpolitiet, lansert en kampanje kalt «You vs. Train».

SELFIE: Mange av dem som tar seg inn til jernbanen gjør det for å ta bilder. Foto: Network Rail
SELFIE: Mange av dem som tar seg inn til jernbanen gjør det for å ta bilder. Foto: Network Rail Vis mer

Her ønsker de å sette søkelyset på hvor mange det er som tar seg inn på områder de ikke har lov til å være på langs jernbanen.

- Bryllupsbilder og selfier på togskinnene er idiotisk. Vær så snill å lær deg sikkerhet rundt jernbanen, og lær det videre til de rundt deg. Vær et godt eksempel for andre, sier Allan Spence i Network Rail.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer