Raser etter debatt-nei: - Tom for ord

Leder i Homonettverket i Arbeiderpartiet reagerer sterkt på at justisministeren ikke ville møte ham til debatt. - Ville vært uryddig av meg, svarer Emilie Enger Mehl.

PRIDE: Leder av APs homonettverk er kritisk til at justisministeren ikke møtte til debatt om blant annet beredskap under pride. Her fra i fjor, etter skytingen utenfor London pub i Oslo. Foto: NTB
PRIDE: Leder av APs homonettverk er kritisk til at justisministeren ikke møtte til debatt om blant annet beredskap under pride. Her fra i fjor, etter skytingen utenfor London pub i Oslo. Foto: NTB Vis mer
Publisert

- Nå begynner jeg å gå tom for ord som beskriver hva jeg føler. Jeg er først og fremst rasende, rett og slett fly forbanna.

Det skriver leder i Homonettverket i Arbeiderpartiet og representant i Oslo bystyre, Jon Reidar Øyan, på Facebook tirsdag ettermiddag.

Reaksjonen skyldes at justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) samme ettermiddag takket nei til å møte ham til debatt hos TV 2, om blant annet beredskapen under årets pride-markering.

- Jeg skulle ønske at hun var villig til å ta meningsbrytningene i offentligheten, med oss i det skeive miljøet, om den grusomme terroren som har rammet dette miljøet veldig hardt, sier Øyan til Dagbladet.

Forventer handling

Torsdag kommer rapporten fra Evalueringsutvalget, som har undersøkt innsatsen til PST og Oslo politidistrikt etter angrepet.

Det var blant annet dette Ap-politikeren ønsket å debattere.

Tirsdag ettermiddag har både NRK og VG omtalt lekkasjer fra rapporten. Blant konklusjonene skal være at det er mulig angrepet kunne vært avverget.

Utvalget skal spesielt peke på to grunner til at det ikke skjedde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer