Raser etter dette

Det verdenskjente treet ble funnet kuttet ned torsdag morgen. Nå er en 16-åring pågrepet.

FELT: «Sycamore Gap Tree» ble funnet felt torsdag morgen. Treet skal være det mest fotograferte treet i Storbritannia. Foto: Photo by Oli SCARFF / AFP
FELT: «Sycamore Gap Tree» ble funnet felt torsdag morgen. Treet skal være det mest fotograferte treet i Storbritannia. Foto: Photo by Oli SCARFF / AFP Vis mer
Publisert

Torsdag morgen ble ikoniske treet «Sycamore Gap Tree», i nordlige England, funnet felt.

Nå har politiet pågrepet en 16 år gammel gutt, som er mistenkt for å forårsaket kriminell skade i forbindelse med fellingen av treet, ifølge The Guardian.

Lønnetreet, som sto ved siden av Hadrians mur, er det mest fotograferte treet i hele Storbritannia, ifølge AFP.

Treet som skal være omkring 300 år gammelt, ble verdenskjent, da det dukket opp i spillefilmen «Robin Hood: Prince of Thieves» fra 1991.

Northumbria-politi sier at de tror at hærverket var en bevisst handling.

- Dette er et verdenskjent landemerke og dagens hendelser har skapt sjokk, tristhet og sinne i hele lokalsamfunnet, uttalte Kevin Waring, fra det lokale politiet.

FELT: Politiet har sperret av området rundt treet. Foto: Oli SCARFF / AFP
FELT: Politiet har sperret av området rundt treet. Foto: Oli SCARFF / AFP Vis mer

Waring opplyste at etter hærverket ble det umiddelbart iverksatt en etterforskning, hvor de i ettermiddag har pågrepet en mistenkt i forbindelse med hendelsen.

- Det er tidlig i etterforskningen, så vi holder alle muligheter åpne. Jeg ber publikum som har sett eller hørt noe som kan være av interesse for oss, ta kontakt.

16-åringen sitter politiets varetekt, og samarbeider med politiet.

Ordfører i «North of Tyne», Jamie Driscoll, besøkte det falne treet torsdag. Han sa han slet med å uttrykket sinnet sitt.

- Folk har spredt asken sin der. Folk har fridd her. Jeg har hatt piknik der med min kone og barn. Det er en del av vår kollektive sjel. Vi er nødt til å finne hvem som har gjort dette.

Hadrians mur markerte i sin tid den nordvestlige grensa for Romerriket og ligger like sør for Englands grense til Skottland.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer