Raser etter intervju: - Har ringt feil Anne!

Forfatter Anne Holt ble tilsynelatende intervjuet av Klassekampen. Det var bare ett problem.

DEN EKTE ANNE HOLT: Forfatter Anne Holt er ikke intervjuet i Klassekampen lørdag. En annen Anne Holt er imidlertid ute og mener mangt om meget. Foto: Dagbladet
DEN EKTE ANNE HOLT: Forfatter Anne Holt er ikke intervjuet i Klassekampen lørdag. En annen Anne Holt er imidlertid ute og mener mangt om meget. Foto: Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klassekampen har lørdag trykket et intervju med forfatter Anne Holt. Det har fått hovedpersonen selv til å reagere kraftig.

Det viser seg nemlig at det ikke er forfatteren som har blitt kontaktet. Tvert imot er det en navnesøster som har blitt ringt.

- Forklaringen på at hun har skrevet og fått trykket intervjuet i dagens avis? Jo: Hun hadde ringt et nummer til EN ELLER ANNEN Anne Holt. Henne hadde hun intervjuet, skriver Holt selv på Facebook om hendelsen.

Dødsønske på trykk

Holt utdyper at Klassekampens journalist aldri har snakket med henne. Hun påpeker også at det er opplysninger i artikkelen som er direkte feil.

- Jeg blir fritt sitert med sitatstrek og det hele om ting jeg ikke mener, ikke tenker og aldri har gitt uttrykk for. Blant annet får jeg komme med et rent dødsønske, skriver forfatteren videre på Facebook.

Dagbladet har vært i kontakt med Holt direkte. Hun skriver i en SMS at hun er opptatt med gjennomgang av et manus, og har ikke anledning til å kommentere hendelsen utover det hun selv har skrevet på sin Facebook.

- Hoppende, knusende forbanna

Holt påpeker også at hennes navnesøster har kommet med ytringer i intervjuet som på ingen måter representerer forfatterens synspunkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer