Donald Trump

Raser etter nederlag

Donald Trump slår knallhardt tilbake etter at USAs høyesterett slo fast at han må utlevere selvangivelsene sine til påtalemyndigheten i New York.

RIVES: Trump Plaza Casino i Atlantic City ble revet etter å ha gått konkurs i 2014. En annen investor kjøpte bygget i 2016. Se sprengingen her. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble det klart at USAs høyesterett avviser tidligere president Donald Trumps ønske om å ikke utlevere sine selvangivelser til påtalemyndigheten i New York.

I en uttalelse lagt ut på Twitter av Forbes-reporter Andrew Solender slår den tidligere presidenten knallhardt tilbake. Han omtaler blant annet etterforskningen som «en videreføring av den største politiske heksejakten i vårt lands historie».

Nøyaktig hva Trump etterforskes for, er foreløpig ikke helt klart.

Det dreier seg imidlertid om en omfattende finansetterforskning av Trump og hans firmaer, skriver NTB.

Rettsdokumenter indikerer ifølge The New York Times at de angivelige lovbruddene knytter seg til skatte- og forsikringssvindel.

- Russland, Russland, Russland

Notatet har overskriften «Uttalelse om den pågående politiske forfølgelsen av president Donald J. Trump».

- Enten det dreier seg om 32 millioner dollar-svindelen Mueller, som allerede har etterforsket alt det er mulig å etterforske, «Russland, Russland, Russland», eller de to latterlige riksrettsforsøkene inspirert av Gale-Nancy (Pelosi, red.anm.), hvor jeg ble funnet IKKE SKYLDIG. Det tar aldri slutt! skriver den tidligere presidenten.

Videre skriver han at påtalemyndigheten i New York i mer enn to år har gått gjennom hver eneste transaksjon som kan knyttes til ham.

- Høyesterett burde aldri tillat at denne fiskeekspedisjonen fant sted, men de har de gjort. Dette har aldri skjedd med en president tidligere, det er helt og holdent inspirert av Demokratene, i Demokratene-styrte New York by og delstat, fullstendig kontrollert og dominert av en mann som ofte omtales som min fiende, guvernør Andrew Cuomo.

- Mener jeg vant

Demokratene, ifølge Trump, har til hensikt å «stanse» alle som stemte på ham ved valget i november i fjor.

- Et valg som mange mennesker, og eksperter, mener at jeg vant. Jeg er enig!

Trumps påstander om valgfusk er blitt utførlig tilbakevist. Leder Ellen Weintraub i den føderale valgkommisjonen sa i november i fjor til CNN at det foreløpig ikke foreligger noen bevis for at noe ulovlig har funnet sted i forbindelse med valget.

Det er ikke første gang Trump tyr til disse språklige bildene. I 2019 anklaget han demokrater i Representantes hus for å legge ut på en «fiskeekspedisjon på leting etter en kriminell handling», ifølge BBC.

Han siktet da til undersøkelser justiskomiteen utførte i forbindelse med anklager om at Trump hadde motarbeidet offentlige myndigheter og rettsvesenet.

«Politisk trakassering»

En føderal ankedomstol ga grønt lys til at påtalemyndigheten i New York kunne få innsyn i den daværende presidentens selvangivelser i fjor.

Trumps advokater anket saken for å hindre statsadvokaten på Manhattan i å få innsyn i skattedokumenter som dekker en periode på åtte år, skriver NTB.

Det er kontoret til statsadvokat Cy Vance Jr. som står for etterforskningen.

Trumps advokater har karakterisert begjæringen som «politisk trakassering» , og argumentert for at den måtte avvises i kraft av å være for omfattende.

Ifølge CNBC undersøker også statsadvokaten angivelige hysjpenger utbetalt på presidentens vegne til kvinner som angivelig har hevdet å ha vær involvert med ham. Trump avviser disse påstandene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer