USA

Raser etter nissebilde

Sheriffkontorets stunt ble ikke godt tatt imot.

BESØK: Sheriffens kontor i El Paso, Texas, hadde besøk av «julenissen». Forsøket på å fremme sine ansatte på kontoret, ble ikke tatt godt i mot. Foto: El Paso County Sheriffs Office
BESØK: Sheriffens kontor i El Paso, Texas, hadde besøk av «julenissen». Forsøket på å fremme sine ansatte på kontoret, ble ikke tatt godt i mot. Foto: El Paso County Sheriffs Office Vis mer
Publisert

- Gjett hvem som kom innom for å motta sin tillatelse for å bære skjult våpen?, skrev sheriffens kontor i El Paso i USA på Twitter forrige uke.

Vedlagt var et bilde av ingen ringere enn «julenissen» selv, sittende på sheriffens kontor (EPSO).

Videre informerte sheriffkontoret om at de har utdelt 49 750 tillatelser til å bære skjult håndvåpen, og at ytterligere 2560 søknader ventet på godkjennelse.

Det lille stuntet ble ikke godt tatt imot. Bare dager i forveien hadde fire personer blitt drept i en skoleskyting i Michigan.

- Forferdet

Kommentarfeltet renner over av rasende tilbakemeldinger. Det er mange som reagerer, nettopp på grunn av skoleskytingen i Michigan. En bruker fortalte at han satt og ventet på en minnestund for de fire som ble drept i Michigan.

- Men for all del, fortell barna at julenissen har bæretillatelse, skriver twitterbrukeren.

Mange setter spørsmål ved hva som er politiets budskap til barn, mens flere beskriver politiets twitterstunt som usmakelig og ufølsomt.

- Jeg er sikker på at det ikke var ment å være noe annet enn gøy, men med nok en skoleskyting denne uka, og haugevis med barn som er bekymret for det, vil dette bare øke frykten, skriver en person, som oppfordrer politiet til å beklage.

- Som borger i El Paso er jeg forferdet. Dette burde aldri blitt lagt ut og det burde vært slettet nå. Barn mistet livene sine denne uka, skriver en annen bruker.

Andre viser til El Pasos egen historikk med skyteepisoder. I 2019 drepte en 21 år gammel mann 22 personer på et kjøpesenter i byen.

MARCH FOR OUR LIFES: Emma Gonzalez rørte en hel verden med sin tale under demonstrasjonen i Washington D.C. etter skoleskytingen i Florida. Talen har blitt kalt «en av de mest minneverdige politiske øyeblikkene noensinne». Video: NTB Scanpix Vis mer

Beklaget

Tre timer etter den første meldingen, så sheriffkontoret seg nødt til å beklage.

- EPSO forsøkte ikke å være ufølsom, men å framheve våre ansatte ved kontoret for tillatelser for skjult våpen. Julenissen henger sammen med desember måned og vi tenkte han ville bidra til å anerkjenne våre hardtarbeidende ansatte, skrev EPSO på Twitter.

Saken har vakt oppsikt i USA, og er omtalt i store medier som NBC News, Washington Post og The Guardian.

Skoleskyting

Det var 30. november at en 15 år gammel gutt begynte å skyte på Oxford High School, nord for Detroit. Han er siktet for fire drap.

Få dager etter hendelsen ble foreldrene til gutten siktet for uaktsomt drap.

Påtalemyndigheten mener foreldrene begikk «sjokkerende handlinger» da de kjøpte et halvautomatisk våpen på Black Friday og gjorde det tilgjengelig for 15-åringen.

Foreldrene nekter straffskyld for uaktsomt drap.

Paret ble funnet i første etasje i et industribygg i Detroit flere timer etter at de ble siktet for uaktsomt drap, skriver CNN. Kjøretøyet deres var blitt funnet i nærheten noe tidligere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer