BARN TIL STEDE: Terje Wick sier at han forsøkte å stoppe underholdningen på hotellet fordi det var barn til stede. Video: Terje Wick Vis mer

Raser etter nyttårsshow: - 4-åringer måtte stå og se på en opplyst «kjempepikk»

Terje Wick (55) og kona trodde knapt sine egne øyne, og er glade de ikke hadde med egne barnebarn.

Terje Wick fra Oslo trodde ikke sine egne øyne da han og kona Kathrine på mandag skulle på nyttårsshow på femstjernershotellet Meliá Tamarindos i San Augustin på Gran Canaria.

Den bereiste treningsinstruktøren og kona har hatt et jobbopphold på hotellet, men på nyttårsaften skulle de koble ordentlig av med underholdning.

- 40-50 unger til stede

I salen var det flere familier med små barn. Oslo-mannen ble derfor sjokkert da han så underholdningen på scenen.

BARN TIL STEDE: Terje Wick sier at han forsøkte å stoppe underholdningen på hotellet fordi det var barn til stede. Foto: Terje Wick
BARN TIL STEDE: Terje Wick sier at han forsøkte å stoppe underholdningen på hotellet fordi det var barn til stede. Foto: Terje Wick Vis mer

- Du klarer nesten ikke å se om det er en ekte penis eller ikke. Det var opplyst, og det satt unger foran på første rad. Det var sikkert 40-50 unger til stede. Det er snakk om 4-åringer som måtte stå og se på en opplyst «kjempepikk», sier Wick til Dagbladet.

- Hva slags verden er det vi lever i? Dette skal være et seriøst show som er inkludert i hotelloppholdet. Gran Canaria er mye tull og tøys, men jeg har aldri opplevd noe slikt før, sier 55-åringen.

Han hevder han ble møtt med lite forståelse blant hotellets ansatte da han forsøkte å si fra om at han synes underholdningen var upassende for barna.

- Jeg synes dette er hårreisende. Jeg hadde mest lyst til å gråte, og forsøkte å snakke med de ansatte. Jeg fikk ingen gehør. Et slikt show burde vært på en privat klubb med bare voksne.

- Smakløst

- Vi beklager for å ha opprørt Wick, og selvfølgelig andre som kan ha følt ubehag ved hotellfesten. Selv om vi ikke har fått klager fra andre enn ham, som vi verdsetter høyt som en lojal kunde, er vi i aller høyeste grad enig i at mannen på scenen hadde på seg et meget upassende «antrekk» for en hotellfest. Smakløst, for å være ærlig, skriver kommunikasjonssjef i Meliá, María Umbert, i en e-post til Dagbladet.

Hun forteller at det var to kvinner som også opptrådte, og som var mer passende kledd.

- Mannen kom med dette udefinerbare «kostymet», som overrasket de hotellansatte og som de definitivt ikke likte, skriver hun.

- Vil hindre slike overraskelser

Hun beklager overfor Wick-paret, og sier at hotellkjeden vil forsøke å lære av klagen.

- Vi vil forsøke å kontrollere slike fester og opptredener hvor mange av våre gjester er familier, skriver hun.

PÅ TUR: Kathrine og Terje Wick driver til daglig treningsstudioet Cardio Kickboxing i Oslo. Nyttår har de tilbrkt på hotellet på Gran Canaria for å forberede det neste arbeidsåret. Foto: Privat
PÅ TUR: Kathrine og Terje Wick driver til daglig treningsstudioet Cardio Kickboxing i Oslo. Nyttår har de tilbrkt på hotellet på Gran Canaria for å forberede det neste arbeidsåret. Foto: Privat Vis mer

Hun sier at intensjonen med kostymet var å få folk til å kose seg og danse.

- På Kanariøyene er svært mange, og spesielt kunstnere, svært opptatt av karneval. Mest sannsynlig var ideen hans - selv om den var klumsete utført - en slags satirisk innslag om den av og til drøye karnevalskulturen. For mange innbyggere på Gran Canaria er karneval selve definisjonen på fest og moro, skriver hun.

- Uansett skal Wick vite at vi vil være mer påpasselige for å forhindre slike overraskelser i framtida, skriver Umbert.

- Et traume for livet

Wick, som selv har fått en beklagelse fra hotelldirektøren, er opprørt over hendelsen.

- At man skal stå der med en slags ståtiss med lys over hele kvelden med 40 unger til stede, må jo være et traume for livet for barna. Det virket ikke som hotellet skjønner dette, sier Wick.

Han og kona reiser på tur hvert år rundt nyttår for å planlegge det kommende arbeidsåret.

UNDERHOLDNING: Terje Wick ble sjokkert over underholdningen på hotellets nyttårsshow. Foto: Terje Wick
UNDERHOLDNING: Terje Wick ble sjokkert over underholdningen på hotellets nyttårsshow. Foto: Terje Wick Vis mer

- Vi ble selv besteforeldre i fjor, og vurderer å ta med hele gjengen på tur neste år. Hadde dette skjedd neste år med barnebarnet mitt på to år, vet jeg ikke hva jeg hadde gjort. Jeg hadde i hvert fall ikke akseptert det.

Han sier det ikke er spesielt mye nordmenn i området akkurat nå, og at de stort sett hører spansk blant de andre gjestene på hoteller.

- Håper de tar grep

Likevel er Meliá-kjeden, som er svært store ute i Europa, en hotellkjede han bruker ofte. Han og kona bruker hotellet på Gran Canaria og flere av kjedens andre hoteller flere ganger i året.

- Vi har alltid trivdes på deres hoteller. Vi har nesten ikke vært ute av hotellområdet i år. Nå er jeg sint, og har sendt mail til hovedkontoret deres på Mallorca i tillegg til å forsøke å snakke med personale her. Jeg kan ikke sponse en kjede som lukker øynene for dette, og jeg håper virkelig de tar grep, sier Wick.

Han sier han ikke bryr seg om saken setter ham i et dårlig lys.

- Dette må bare stoppes. Det er ikke noe jeg kan stå inne for.