Raser etter rentekutt: - Ingen tæl, ingen fornuft!

USAs president Donald Trump raser etter rentekutt.

IKKE GLAD: Donald Trump reagerer på sentralbankens avgjørelse om et rentekutt. Her med sin nye sikkerhetssjef Robert O´Brien. Foto: Nicholas Kamm / AFP
IKKE GLAD: Donald Trump reagerer på sentralbankens avgjørelse om et rentekutt. Her med sin nye sikkerhetssjef Robert O´Brien. Foto: Nicholas Kamm / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske sentralbanken senker styringsrenta onsdag. Det var et ventet grep for å sikre økonomisk vekst.

Det er det andre rentekuttet i USA på drøyt ti år, og det andre siden finanskrisa - får president Donald Trump til å rase.

- Jay Powell (sentralbanksjef, red. anm.) og sentralbanken svikter igjen. Ingen tæl, ingen fornuft, ingen visjon! En forferdelig kommunikatør, tvitrer Trump onsdag kveld.

Krever større kutt

Trump har flere ganger gått ut og krevd større og raskere rentekutt. Denne gangen er han altså heller ikke fornøyd.

Trump har gjentatte ganger anklaget Jerome Powell for å undergrave hans økonomiske politikk, som preges av skattekutt, deregulering, høyere statsgjeld og internasjonale handelskonflikter på flere fronter, ifølge NTB.

Sentralbanken var riktignok splittet i avgjørelsen, tre mot ti, men ble likevel enige om å kutte styringsrenta med 0,25 prosentpoeng til intervallet 1,75 til 2 prosent.

Ifølge NTB er det tre år siden en beslutning har møtt så stor motstand i USAs sentralbank.

USAs økonomi vokser stadig, men er presset på grunn av Donald Trumps handelskrig med Kina, lavere vekst i verdensøkonomien og fallende industriproduksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer