Coronaviruset

Raser etter Trumps kuppforsøk

Tyske ministre reagerer sterkt på at USAs president skal ha prøvd å sikre seg en coronavaksine med det formål at den ene og alene skal brukes i USA. CureVac avviser at dette har skjedd.

KUPPFORSØK: I Tyskland gjøres det nå forsøk på å lage en vaksine mot coronaviruset. Donald Trump skal allerede ha prøvd å sikre seg den. Foto: Tasos Katopodis/Getty Images/AFP
KUPPFORSØK: I Tyskland gjøres det nå forsøk på å lage en vaksine mot coronaviruset. Donald Trump skal allerede ha prøvd å sikre seg den. Foto: Tasos Katopodis/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge velinformerte The Guardian er tyske ministre nå i harnisk etter at Die Welt skrev at USAs president Donald Trump skal ha prøvd å tilby en tysk medisinprodusent et stort pengebeløp for angivelig eksklusive rettigheter på en vaksine mot coronaviruset.

Ifølge avisa skal Trump ha tilbudt en milliard dollar for å sikre at vaksinen, som skal utvikles av CureVac, havner på amerikansk jord.

- Tyskland er ikke til salgs, tordner finansminister Peter Altmaier overfor kringkasteren ARD.

Reagerer sterkt

Erwin Rüddel i det tyske parlamentets helsekomité, maner til internasjonalt samarbeid - ikke til å handle for egen nasjons interesser. Christian Lindner, leder for Freie Demokratische Partei (FDP) anklager presidenten for å drive valgkamp.

Helseminister Jens Spahn avviser på sin side alle muligheter for at USA skal kuppe vaksinen. Han understreker at den produseres for en hel verden - ikke ett enkelt land.

Ifølge nyhetsbyrået AFP skal kilder i den amerikanske regjeringen ha uttalt at opplysningen er «vilt overdrevet».

CureVac har også uttalt seg i saken, der de forklarer at de er i kontakt med organisasjoner globalt. De ønsker ikke å kommentere «spekulasjoner» (Die Welt-saken), og sier de vil ha seg frabedt beskyldninger som handler om pengetilbud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer