Raser etter video av død person i den «hjemsøkte» selvmordsskogen Aokigahara

Logan Paul har nå fjernet videoen, og legger seg flat.

AOKIGAHARA: 100 personer tar hvert år livet sitt i Aokigahara-skogen i Japan. Den verdenskjente YouTuberen Logan Paul har fått massiv kritikk etter at han lastet opp en video fra stedet. Foto: NTB Scanpix
AOKIGAHARA: 100 personer tar hvert år livet sitt i Aokigahara-skogen i Japan. Den verdenskjente YouTuberen Logan Paul har fått massiv kritikk etter at han lastet opp en video fra stedet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den amerikanske YouTube-stjerna Logan Paul har høstet massiv kritikk etter at han søndag la ut en video fra Aokigahara-skogen i Japan.

Skogen, som ligger ved foten av Fuji-fjellet, har rykte på seg for å være hjemsøkt, og mange velger hvert år å ta livet sitt her.

Logan og følget hans kom over en død person. I videoen som siden har blitt fjernet, kan man ifølge BBC høre at de både fleiper og ler. Ansiktet på den døde mannen er sladdet, men den døde kroppen er godt synlig.

Hele seks millioner mennesker skal ha rukket å se videoen før den ble tatt ned.

Beklager

Selv om noen av tilbakemeldingene var positive, og roste Logan for å sette søkelys på et omfattende og tabubelagt samfunnsproblem i Japan, var flertallet av reaksjoner negative.

Så kritiske var kommentarene at 22-åringen nå har kommet med en unnskyldning på Twitter.

Her legger han seg flat, og han sier at han aldri har fått kritikk som dette tidligere.

- Jeg gjorde dette fordi jeg trodde jeg kunne skape en krusning av noe positivt, ikke en flom av negativitet, skriver han.

- Jeg blir ofte minnet om hvor stor rekkevidde jeg har, og med makt kommer også ansvar. For første gang i mitt liv må jeg dessverre si at jeg har håndtert denne makten på feil måte. Det vil ikke skje igjen.

100 i året

Ifølge Japan Times tar så mange som 100 personer sitt liv i Aokigahara-skogen hvert år, men etter 2010 har de lokale myndighetene sluttet å offentliggjøre antallet. Dette for å hindre at publisiteten skal få flere til å gjøre det samme.

CNN skriver at det også er en oppsving i selvmord i mars da det japanske regnskapsåret nærmer seg slutten.

Ved inngangen til skogen henger det et skilt der myndighetene oppfordrer de som går med selvmordstanker om å søke profesjonell hjelp.

Skogen fikk økt oppmerksomhet etter en roman fra 1961 av Seicho Matsumoto, men stedet har vært forbundet med død i lang tid.

På 1800-tallet skal gamle mennesker ha blitt båret ut i skogen for å dø.

Stort problem

Japan har et stort problem med høye selvmordstall. Toppen ble nådd i 2003 da 34 427 japanere begikk selvmord, noe de økonomiske nedgangstidene fikk skylda for.

De siste seks årene har antallet falt jevnt, men Japan lå for et år siden fremdeles på 17. plass i verden.

I 2015 ble det registrert 23 971 selvmord i Japan, 65 hver eneste dag. Dette var en nedgang på 5,7 prosent fra året før.

Mens Japan har registrert 18,5 selvmord per 100 000 innbyggere, ligger Norge til sammenlikning på 81. plass med 9.1 selvmord per 100 000 innbyggere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer