Dyrevelferd

Raser etter video fra Youtube-stjerne: - Avskyelig

Youtube-stjerna Brooke Houts er i hardt vær etter å ha delt en video hvor det ser ut som hun slår hunden sin.

STERKE REAKSJONER: Den kjente Youtube-stjernen Brooke Houts klarte med uhell å dele en video der hun tilsynelatende slår og spytter på hunden sin. Reaksjonene lar ikke vente på seg. Video: Youtube/Brooke Houts / Rød Løper Vis mer

Youtube-stjerna Brooke Houts blir fordømt av følgerne sine etter at hun ved et uhell delte en video hvor det tilsynelatende ser ut som hun slår og spytter på hunden sin. Videoen har i ettertid blitt slettet fra kanalen hennes, men hadde allerede gått viralt på sosiale medier, melder People.

Houts Youtube-kanal har over 334 000 abonnenter.

- Jeg føler avsky. Brooke Houts mishandler hunden sin fordi den vil ha kjærlighet. Jeg er så sint, skriver en Twitter-bruker som har delt klippet.

- Gal kvinne. Dobermann (hunderasen) er de skjønneste hundene, og de fortjener å bli behandlet rett. Jeg tar gjerne hunden fra deg din mishandler, skriver en annen.

Beklager

Onsdag la Houts ut en unnskyldning til alle som ble berørt av videoen.

- Jeg skal ikke spille et offer, men jeg vil si at jeg sjeldent er så opprørt som jeg var i dette videoklippet. Det rettferdiggjør IKKE at jeg skriker til hunden min på den måten, og det er jeg klar over, skriver hun.

Houts forklarer også at når en så stor hund hopper mot ansiktet hennes, så er det hennes jobb som «hundeforelder» å vise at slik oppførsel ikke er greit. Youtubestjerna understreker også at hun ikke er en dyremishandler, og at hunden ikke ble skadet av handlingene hennes i videoen.

- Jeg spyttet heller ikke på hunden min, men jeg kan se hvordan det kan ha sett slik ut, skriver hun.


Etterforskes av politiet

Til tross for unnskyldningen har det blitt opprettet en nettkampanje som krever at Hout blir bannlyst fra YouTube. Torsdag har over 1000 underskrevet kampanjen.

- Etter å ha lest Houts unnskyldning spør jeg dere: unnskylder en dårlig dag deg fra å slå hunden din?, står det på siden til nettkampanjen.

- Det beste hadde vært om hunden hennes ble tatt vekk fra henne, men dette er dessverre ikke sannsynlig. Derfor ber om jeg at Houts aldri får lov til å ha en kanal, eller noen form for innflytelse igjen.

Dyrevelferdsorganisasjonen PETA har også bedt Youtube om å fjerne Houts fra deres plattform.

- Hunder fortjener respekt. Hvis du slår hunder istedenfor å være snill mot dem, ikke skaff deg en, skriver de på Twitter.

Politiet i Los Angeles sier til People at de er klar over hendelsen.

- Våre etterforskere innen dyremishandling har mottatt flere klager etter videoen, og holder på å undersøke saken, sier de.