Raser etter vits

En standupkomiker spøkte om det savnede Malaysia Airlines-flyet og «hånet» Malaysia. Nå ber malaysiske myndigheter om bistand fra Interpol med å spore henne opp i USA.

RASER: Vitsen som referer til det savnede Malaysian airlines-flyet har skapt harnisk hos malaysiske myndigheter. ILLUSTRASJONSFOTO: Joshua Paul / SP / NTB
RASER: Vitsen som referer til det savnede Malaysian airlines-flyet har skapt harnisk hos malaysiske myndigheter. ILLUSTRASJONSFOTO: Joshua Paul / SP / NTB Vis mer
Publisert

Ikke alle vitser faller i god jord. Det har også den USA-baserte komikeren Jocelyn Chia fått erfare.

Fra en standup-scene i New York har hun blant annet kommet med vitser om det savnede Malaysia Airlines-flyet.

Nå vil malaysiske myndigheter koble inn Interpol for å spore henne opp, melder The Guardian.

Fleipet med «mysterieflyet»

Det er et klipp fra standup-scenen som har gått viralt og som nå har forårsaket fordømmelse fra myndighetene i både Malaysia og Singapore.

Fra scenen skal Chia, som selv kommer fra Singapore, ha kommet med flere spøker om nabolandet.

Hun skal blant annet ha sagt at Malaysia «dumpet» Singapore, med referanse til at den lille staten ble utskilt fra Malaysiasføderasjonen og ble en uavhengig republikk i 1965. Hun uttalte videre at Singapore har hatt den beste «hevnen» etter bruddet ved å bli et i-land – i motsetning til Malaysia, skriver The Guardian.

Videre skal hun ha sagt at malaysere ikke har besøkt Singapore på årevis. Årsaken er at malaysiske fly ikke faktisk kan fly.

Hun skal så ha henvendt seg til personer som ikke lo av vitsen med kommentaren: «Er ikke morsomt å spøke om savnede fly fra Malaysia Airlines? Vel, det er ikke alle vitser man klarer å lande».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer