Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Raser i kveld

Politiet venter på fasade-kollaps.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Brannen i blokka som ble truffet av et ras natt til i dag, har blitt kraftigere de siste timene. Det øker faren for at bygningen raser fullstendig sammen.

Politiets innsatsleder på ulykkesstedet, Kjell Kvenseth, tror fasaden på boligblokka mest sannsynlig vil falle sammen i løpet av kvelden eller natta.

- Jeg vil bli overrasket om denne ikke faller i dag, sier han til Sunnmørsposten.

Brannen fører til at betong og armering svekkes på grunn av den sterke varmeutviklingen.

- Det blir mindre og mindre støtte i bygget. En naturlig konsekvens av dette er at bygget kan kollapse helt, sier operasjonsleder Ødegård ved Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.no.

I 18-tida ble det vurdert å føre et fjernstyrt kamera inn i bygget, men redningsmannskapet konkluderte at dette ville være uforsvarlig.

Kameraet sitter på en fem meter lang stang, og målet er å føre det inn i bygget gjennom et soverom i andre etasje på det sørvestlige hjørnet.

På nåværende tidspunkt er det bare brannslokning som det er mulig å foreta seg. På grunn av eksplosjonsfaren kan ingen ta seg inn i bygget.

- Håpet om å finne overlevende svinner for time til time. Vi må se realiteten i øynene her, sier Ødegård.

Spesialgruppa NORSAR er på plass med 11 mann og tre hunder på ulykkesstedet. Disse kan ikke foreta seg noe før eksplosjonsfaren er over.

<B>ULYKKESBLOKKA</B>: Dette bildet ble tatt i 11-tida i formiddag.
<B>STOR EKSPLOSJONSFARE</B>:Ingen kan ta seg inn i blokka før eksplosjonsfaren er over.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media