Raser mot 11. septembersenter

Familiene til dem som ble drept i World Trade Center 11. september er rasende. De mener det planlagte frihetssenteret er en hån mot dem som mistet livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): De etterlatte trodde det var ofrene etter 11. september som skulle minnes i det planlagte internasjonale frihetssenteret. Nå viser det seg at de som har planlagt senteret, ønsker å lage et frihetssenter hvor nazistenes massedrap på jøder og indianerdrapene på 1800-tallet skal minnes sammen med de nesten 3000 som ble drept i World Trade Center.

-  Uhørt

-  Holocaust og indianerdrapene hører ikke hjemme i et slikt minnesmerke, sier Charles Wolf. Han mistet kona Katherine da tvillingtårnene kollapset.

Wolf og de andre etterlatte mener det finnes andre og mer egnede steder hvor holocaust og indianerutryddelsen kan minnes.

-  11. september-minnesmerket er for å hedre de som ble drept, ikke for å minnes andre tragedier, mener de etterlatte.

Det internasjonale frihetssenteret skal etter planene åpnes i 2009. Senteret er planlagt like ved museet som det norske arkitektfirmaet Snøhetta tegner.

Frihetssenteret er tenkt som en del av et kulturelt kompleks som skal bygges ved siden av skyskraperen som er planlagt på Ground Zero.

Protestaksjon

14 familier som har mistet sine kjære har tatt initiativet til en protestaksjon mot planene om et minnesmerke.

Richard J. Tofel, styreformann for det internasjonale frihetssenteret, avviser kritikken og er ikke villig til å omgjøre senteret til et sted hvor bare ofrene for 11. september skal minnes.