Raser mot angrep

Wagner-sjefen går til nye angrep mot det russiske forsvaret og sier han vil sende sin egen leiesoldatgruppe til Belgorod dersom ikke angrepene stopper. - Lite sannsynlig, sier ekspert.

Wager-sjef Jevgenij Prigozjin har en klar beskjed til Russlands forsvarsdepartement. Video: AP, Telegram, Dagbladet. Reporter: Håvard T-L Knutsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag er to mennesker drept i nye artilleriangrep i Belgorod, hevder det russiske fylkets guvernør.

I en uttalelse på Telegram lørdag kommenterer Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin angrepene mot den russiske grensebyen den siste tida.

Her truer han med å sende Wagner-gruppa til Belgorod for å beskytte det russiske folket, dersom ikke «Forsvarsdepartementet i nær framtid stopper lovløsheten som er i ferd med å beslaglegge Den russiske føderasjonens territorier».

- Venter ikke

- Vi vil ikke vente på en invitasjon eller spørre om tillatelse. Det eneste vi vil kreve er ammunisjon, for uten det er det nytteløst å komme, fortsetter Prigozjin.

Den siste tida har landsbyer ved grensa vært gjenstand for de verste angrepene siden Russland invaderte Ukraina i februar i fjor.

Angrepene har denne uka krevd til sammen sju menneskeliv, hevder lokale russiske myndigheter.

I en ny melding på Telegram lørdag kveld, hevder imidlertid Wagner-sjefen at fem innbyggere i Belgorod-regionen er drept bare i dag, og at ytterligere seksten ble skadet.

Dette er ikke bekreftet fra offisielt hold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer