Raser mot Ap-ansettelser

Fremskrittspartiet mener Arbeiderpartiet systematisk ansetter sine egne folk i viktige stillinger, for å ha kontroll over statlige institusjoner.

- PARTI-ANSETTELSER:  - Arbeiderpartiet ansetter sine egne for å ha kontroll over viktige statlige institusjoner, sier Per Sandberg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
- PARTI-ANSETTELSER: - Arbeiderpartiet ansetter sine egne for å ha kontroll over viktige statlige institusjoner, sier Per Sandberg. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Per Sandberg, leder av Stortingets justiskomite og nestleder i Fremskrittspartiet reagerer på at Arbeiderpartiet på nytt har ansatt en av sin egne i en toppjobb.

I dag ble det bekreftet at tidligere statssekretær Frode Forfang blir ny sjef for UDI. Han ble i dag utnevnt av Kongen i statsråd.

-Systematisk - Jeg registrerer at justisminister Grete Faremo viderefører Arbeiderpartiets politikk med å ansette sine egne folk i viktige stillinger, sier Per Sandberg til Dagbladet.

Sandberg mener Faremo og Arbeiderpartiet systematisk ansetter sine egne folk, for å ha politisk kontroll over sentrale statlige institusjoner.

- Nå har regjeringen ansatt tre av sine tidligere statssekretærer i sentrale jobber. Frode Forfang har blitt UDI-direktør, Øystein Mæland fikk jobben som Politidirektør og Anne Rygh Pedersen fikk jobben som direktør i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Statssekretærer Øystein Mæland og Frode Forfang har begge lang fartstid i Arbeiderpartiet. De begynte begge i AUF i Oslo, og satt i flere år sammen i ledelsen i AUF i Oslo sammen med blant annet Jens Stoltenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer