Raser mot Bent Høie: - Dette er en kamp på liv og død

«Vi mangle den Høie ministeren. Men vi nekte å la oss trøkke ned», sang rasende kristiansundere søndag.

VIL BEHOLDE SYKEHUSET: Søndag samlet tusenvis av mennesker seg på Kongens Plass i Kristiansund, for å stoppe planene om å flytte sykehuset til Molde. Foto: SOLVEIG OTERHALS LANDSVIK/ROMSDALS BUDSTIKKE
VIL BEHOLDE SYKEHUSET: Søndag samlet tusenvis av mennesker seg på Kongens Plass i Kristiansund, for å stoppe planene om å flytte sykehuset til Molde. Foto: SOLVEIG OTERHALS LANDSVIK/ROMSDALS BUDSTIKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette er en kamp på liv og død, sier Den lokale Høyre-kjempen Dagfinn Ripnes til Dagbladet. Søndag samlet tusenvis av mennesker seg på Kongens Plass i Kristiansund, for å stoppe planene om å flytte sykehuset til Molde.

Raseriet var først og fremst retta mot helseminister Bent Høie (H).

«Vi innrømme vi har en arv/ Som handle om at vi e arbeiderklasse (...) Vi mangle den Høie ministeren (...) Men vi nekte å la oss trøkke ned», sang de lokale kristiansunderne ifølge avisa Tidens Krav.

- For meg har alltid Høyre stått for høye idealer og moral i politikken. Men nå framstår partiets politikk som en farse, sier Ripnes.

Melder seg ut i protest Han og resten av Kristiansund Høyre har nå sendt et varslingsbrev til Høyre sentralt, hvor de ber partiet å vurdere om Bent Høie har brutt loven og partiets etiske retningslinjer. Søndag avviste Høyres generalsekretær å behandle brevet.

- Det virker som de slår ring rundt Høie, men vi kommer ikke til å gi oss. Vi kommer til å skrive et enda krassere brev på mandag, så får vi se hvem som skjer, sier Ripnes. Tidligere Høyre-ordfører Knut Engdahl har allerede meldt seg ut av partiet, nå teller Ripnes på knappene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer