Raser mot Biden: - Løgner

En Twitter-melding fra president Joe Biden har satt fyr på Internett.

- LØGNER: Flere amerikanske politikere raser mot Joe Biden etter en Twitter-melding publisert lørdag. Foto: AFP / NTB
- LØGNER: Flere amerikanske politikere raser mot Joe Biden etter en Twitter-melding publisert lørdag. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka kan bli skjebnesvanger for USAs 46. president, Joe Biden.

Sammen med toppene i Det demokratiske partiet, forsøker han nemlig å få den såkalte «Build Back Better»-planen gjennom Kongressen. Den enorme klima- og velferdspakka har en kostnad på 3,5 billioner dollar - en sum som tilsvarer over 30 000 milliarder norske kroner.

Republikanerne har omtalt planen som «en massiv regning». Biden opplever også motgang fra sine egne - mange demokrater i Senatet er nemlig skeptiske til hvor mye planen koster.

Lørdag - bare dager før klima- og velferdspakka skal diskuteres i Kongressen - kom presidenten med en uttalelse som har fått flere amerikanske politikere til å reagere sterkt, skriver Fox News.

KLAR: USAs nåværende president, Joe Biden, tar et oppgjør med påstandene fra USAs forrige president, Donald Trump, om at valget ble stjålet fra ham. Vis mer

- Koster null

- «Build Back Better»-planen min koster null dollar, skrev Biden på Twitter og refererte trolig til at pakka i utgangspunktet skal finansieres ved å øke skatter og avgifter - og ikke statsgjelden.

- I stedet for å kaste bort penger på skattelettelser, smutthull og skatteunndragelser for store selskaper og velstående innbyggere, kan vi investere i det arbeidende Amerika. Og det øker ikke statsgjelden med en krone, fortsatte han.

Det satte fyr på Twitter, og Biden-administrasjonen beskyldes nå for å være «økonomiske analfabeter».

Raser

- Dette er løgn, skrev republikaneren Mary Miller.

- Ingen tror på at det koster null dollar å lage nye, massive og permanente regjeringsprogrammer, uttalte politiker Rory Cooper.

- Absolutt løgn, mente Tony Shaffer, en tidligere militær etterretningsoffiser.

Også republikanske Claudia Tenney har reagert på presidentens påstand.

- Jeg må innrømme at jeg trodde dette var fra en parodikonto da jeg leste det første gang. Det var urovekkende å se at det faktisk var vår president som hadde skrevet det. Tror han at han kan bruke 3,5 billioner dollar uten å legge en krone til gjelden? Og det er han som har ansvaret? Skummelt, skrev hun på Twitter.

Kort tid seinere publiserte hun nok en tweet:

- Enkel matematikk for president Biden: 3,5 billioner doller er IKKE det samme som null.

Støtte fra Obama

Det hvite hus definerer «Build Back Better» som en «ambisiøs plan for å skape arbeidsplasser, kutte skatter og redusere kostnader for arbeidende familier».

Det er som nevnt en pågående diskusjon om planens prislapp. Til tross for at flere av Bidens partifeller i Det demokratiske parti virker å vende ham ryggen, får presidenten støtte av Barack Obama i et ferskt intervju med ABC News. Obama sier at landet «desperat trenger» denne planen og at han derfor støtter forslaget om å øke skatter og avgifter for velstående innbyggere.

Demokratene har flertall i begge kamrene i Kongressen, men i Senatet er det hårfine marginer. For å få flertall er partiet er derfor avhengig av dobbeltstemmen til visepresident Kamela Harris.

- Da kan motstand fra eget parti bli tunga på vektskålen. To demokratiske senatorer, Joe Manchin fra West Virginia og Arizonas Kyrsten Sinema, har signalisert at summen på infrastrukturpakken er for stor, skriver NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer