Raser mot bombestøtte

- Jeg blir nesten kvalm av at tre kvinner, som sitter trygt på Løvebakken, sier det er bra med bombing i Afghanistan fordi kvinner blir frigjort, sier redaktør i Afghanistan-Nytt Terje Skaufjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Terje Skaufjord har nettopp kommet hjem fra Afghanistan. Der han har snakket med kvinner om dagens situasjon. - Heller ikke kvinner liker å få bomber i hodet. Alle afghanske kvinneorganisasjoner har siden november i fjor markert seg mot bombing, sier han.

Han reagerer på uttalelsene til sjefen for forsvarsspørsmål på Stortinget, Marit Nybakk (Ap), i Dagbladet søndag. Her sa hun at «kvinneaspektet er en av grunnene til mitt engasjement og min støtte». Nybakk, forsvarsminister Kristin Krohn Devold og nestlederen i forsvarskomiteen, Åse Wisløff Nilssen (KrF), er trioen som har det politiske ansvaret for at Norge har sendt spesialstyrker, mineryddere og transportfly til Afghanistan. 1. oktober er også norske jagerflygere på plass med sine F-16.

Like redde

- De framtredende afghanske kvinnene Sima Samar og Nori Khurshid, som var i Norge i mars, har en helt annen konklusjon enn Nybakk: De sier at situasjonen for afghanske kvinner er meget vanskelig, og frykter kommandantene fra nord like mye som Taliban, sier Skaufjord.

- Jeg blir nesten litt kvalm av at tre kvinner, som sitter trygt på Løvebakken, sier at det er bra med bombing i Afghanistan fordi kvinnene blir frigjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer