Raser mot Bondevik

Carl I. Hagen jubler over valgresultatet, men raser mot statsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Til låta «We are the champions» entret Carl I. Hagen FrPs valgvake på Sagene i Oslo i kveld 21.25. Det var en stram partileder som gratulerte alle tilhørerne med valgresultatet i sin tale.

 FrP ligger på prognosen an til å få 39 mandater. I valget i 2001 fikk partiet 26. Og Hagen er selvsagt meget fornøyd.

Drømmer

- Jeg hadde en drøm, at den siste gangen jeg var politisk og parlamentarisk leder i FrP så skulle vi gjøre det beste valget noen sinne. Tusen takk for at dere har gitt meg den drømmen i oppfyllelse, sa partilederen, som ellers var like uforsonlig når det gjelder Bondevik.

- Jeg ser noen tar FrP til inntekt for den sittende regjeringen. Det er litt freidig, sa Hagen til latter i salen.

Hardt ut mot Bondevik

Han la til at ingenting er gitt ennå, og at det vipper i begge retninger. Om det det skulle vippe i borgerlig retning, vil ikke Hagen stoppe en borgerlig regjeringsdannelse, men:

- Vi vil være med i forhandlingene for å sikre en form for ikke-sosialistisk regjering ledet av en annen enn den sittende statsministeren.

LANDETS NEST STØRSTE PARTI: Hagen feiret valgseieren på valgvaken i natt. Partiet har gjort et svært godt valg, og ser ut til å få 13 mandater ekstra iforhold til 2001. Foto: SCANPIX
LANDETS NEST STØRSTE PARTI: Hagen feiret valgseieren på valgvaken i natt. Partiet har gjort et svært godt valg, og ser ut til å få 13 mandater ekstra iforhold til 2001. Foto: SCANPIX Vis mer

Til NRK utdyper han:

- Man kan ikke neglisjere FrP! Det er en hån overfor velgere. De kan skylde på oss! De som har prøv å neglisjere det største ikke-sosialistiske partiet! Tror du vi finner oss i det? De har satt hensynet til en enkeltpersons personlige ambisjoner først, sier en opprørt Hagen.

- Han får ha sine drømmer. Hans drømmer er andres mareritt, sa Valgerd Svarstad Haugland på KrFs valgvake på Ekebergrestauranten som respons på Hagens tale.

Med rullator

Hagen skrøt i talen av sine medlemmer, og fastslo at FrP nå har bygget opp til et solid parti. Og Hagen har drømmer for framtida også.

- Jeg er takknemlig og stolt. Vi vet at vi er liv laga. Vi har bygget en solid organisasjon som uansett resultat har lagt grunnlaget for en annen drøm: At Frp i dette århundret skal bli det Ap var i det forrige.

Og Hagen forsatte:

- Jeg har også en tredje drøm: At en eller annen gang enten med rullator eller rullestol så skal jeg komme som æresgjest i et møte i FrP og bli tatt imot av landets statsminister.

DRØM VIDERE!</B> - Hans drømmer er andres mareritt, sa Valgerd Svarstad Haugland fra KrFs valgvake.