Raser mot borettslaget som jager hjemløse med pigger i bakken

- Stygt og dumt, sier borgermester Boris Johnson.

LEI: Borettslaget i London ønsket ikke at hjemløse skulle få seg ei natts søvn inne i det lille rommet ved siden av inngangspartiet. Derfor satte de opp pigger i bakken. Foto: Andrew Horton
LEI: Borettslaget i London ønsket ikke at hjemløse skulle få seg ei natts søvn inne i det lille rommet ved siden av inngangspartiet. Derfor satte de opp pigger i bakken. Foto: Andrew Horton Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var naboen Andrew Horton som nylig oppdaget at en boligutbygger i Southwark Bridge Road i London hadde fått montert inn pigger i asfalten utenfor inngangspartiet for å skremme vekk hjemløse.

Det ligger et senter for hjemløse like ved blokka, og tidligere skal angivelig hjemløse ha benyttet det lille rommet til å få seg ei natts søvn i ly for vind og vær.

- Måtte ta bilde Det skal beboerne i blokka ikke ha satt pris på, ifølge The Guardian - hvorpå de fikk montert piggene i asfalten i forrige måned.

- Jeg oppdaget tilfeldigvis piggene i bakken da jeg var på vei til jobb. Det slo meg at de kanskje var montert for å hindre at hjemløse sov på asfalten. Det var en så ufin handling at jeg var nødt til å ta et bilde av det, skriver Andrew Horton på bloggen sin.

Dagbladet har fått tillatelse til å trykke bildene - som nå er spredt av minst 26 000 mennesker på Twitter, og har vakt voldsom oppsikt i Storbritannia.

5000 engasjerte beboere har også skrevet under på en underskriftskampanje for å få fjernet piggene.

- Bør fjernes ASAP Nå er det høyst politisk ukorrekte grepet blitt nettopp det - politikk - etter at Londons borgermester Boris Johnson har engasjert seg i saken. På sin Twitter-konto er Johnson helt klar:

- Piggene som er montert utenfor blokka i Southwark for å skremme hjemløse er stygge, meningsløse og dumme. Utbygger bør fjerne dem ASAP.

- Vi har brukt 340 millioner kroner på at hjemløse skal slippe å sove på gata - og vi har nådd ut til omkring tre av fire hjemløse. Vi må likevel gjøre mer - men pigger i bakken er simpelthen ikke svaret, slår Johnson fast.

Utbygger eller styret i blokka har ikke kommentert saken.

SPISSE:: Piggene går flere centimeter opp fra bakken og gjør det umulig å stå eller sitte på asfalten. Foto: Andrew Horton
SPISSE:: Piggene går flere centimeter opp fra bakken og gjør det umulig å stå eller sitte på asfalten. Foto: Andrew Horton Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer