Raser mot Bushs støtte til Sharon

George W. Bush er i ferd med å ødelegge ethvert håp om fred i Midtøsten, mener palestinske og arabiske ledere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEL AVIV (Dagbladet): De er svært opprørte over den amerikanske presidentens støtte til Israels statsminister Ariel Sharon i Washington i går.

- Bush er den første presidenten som legitimerer bosettinger på palestinsk land. Vi kan aldri akseptere dette, sier palestinernes statsminister Ahmed Korei.

- Bush og Sharon setter framtida til israelere, palestinere og hele regionen i fare, sier tidligere minister Yasser Abed Rabbo.

- Dette er som å gi deler av Texas til Kina, raser palestinernes sjefforhandler Saeb Erekat.

- Overraskende

Israelske, palestinske og internasjonale tv-selskap direktesendte møtet mellom Ariel Sharon og George W. Bush i går kveld. På forhånd regnet alle med at Bush i stor grad ville støtte Sharon. Men ikke i så klare ordelag som han gjorde i går:

- Det var som om Ariel Sharon hadde skrevet Bushs tale. At Bush gikk så langt, er svært overraskende, sier diplomater til Dagbladet.

Bush gikk langt i å si at de palestinske flyktningene aldri får vende tilbake til Israel. Bush godkjenner også at enkelte av Israels ulovlige bosettinger på Vestbredden skal bli en del av Israel. Dette går imot vedtatte FN-resolusjoner og internasjonalt inngåtte avtaler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer