Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Raser mot datingselskap

- De framstår veldig hallik-aktige og uhyre uprofesjonelle, sier Irene Øvland Ølstørn. Hun vurderer å anmelde selskapet etter at hun ble kontaktet forrige uke.

SINT: Irene Øvland Ølstørn ble sjokkert over meldinga som dukket opp i innboksen hennes fredag kveld. Foto: Privat
SINT: Irene Øvland Ølstørn ble sjokkert over meldinga som dukket opp i innboksen hennes fredag kveld. Foto: Privat Vis mer

«Hei, mitt navn er XX og jeg jobber for firma Venus og Mars. Jeg jobber som en slags hodejeger for single mennesker. Jeg har en fin mannlig kunde nå, 45, som jeg søker etter en god kvinne til (...) Jeg har fått tips om deg gjennom vårt nettverk, men jeg vet jo ikke engang om du er singel...»

Meldingen tikket inn i Messenger-innboksen til Irene Øvland Ølstørn fredag kveld. Hun trodde først det var svindel, men slo fra seg tanken da hun så at hun ble invitert inn til kvinnens kontor for en prat.

Nå er hun rasende på selskapet, og vurderer anmeldelse, skriver Telemarksavisa, som først omtalte saken.

- Hallik-aktig

- Jeg reagerer ganske sterkt på ordvalget. De framstår veldig hallik-aktige og uhyre uprofesjonelle, sier Ølstørn til Dagbladet.

Hun svarte kvinnen at hun likte meldinga svært dårlig, og ba om å få vite hvem som hadde tipset om henne. To timer seinere fikk hun en beklagelse fra kvinnen, som skrev at det ikke var meningen å støte henne.

Hvem som hadde tipset om at hun kunne være en passende kandidat, kunne hun imidlertid ikke si. De «jobber anonymt» var svaret hun fikk. Da Ølstørn informerte om at hun vurderer en politianmeldelse skal kvinnen ha forsøkt å oppklare situasjonen, men Ølstørn svarte aldri på de siste meldingene.

Hun forteller at hun har vist meldingsutvekslingen til flere venner, som alle reagerer på samme måte.

- Tjener penger på folks sårbarhet

Ølstørn regner med at en eventuell anmeldelse vil bli henlagt, men synes likevel det er viktig å si ifra om det hun mener er en hårreisende måte å operere på.

- Jeg finner det forkastelig at selvutnevnte seriøse firmaer som Venus og Mars spekulerer i å tjene penger på andre menneskers følelser, sårbarhet og behov for bekreftelse. Spesielt med tanke på at de driver oppsøkende virksomhet når de påberoper seg et imponerende nettverk av single kandidater, sier hun.

På sine nettsider skriver selskapet at de ikke oppgir pris verken skriftlig eller per telefon, ettersom «alle mennesker er forskjellige og har ulike behov».

De tilbyr en rekke pakkeløsninger, som innebærer alt fra enkeltstående kartleggingssamtaler til premium- og VIP-medlemskap, som blant annet innebærer hjelp fra såkalte hodejegere og god date-garanti.

Overfor Dagbladet sier kvinnen som kontaktet Ølstørn at hun har tatt tilbakemeldingen til etterretning. Hun er relativt ny i jobben, og skulle ønske de kunne legge saken død.

Beklager

Daglig leder i selskapet, Vidar Tollefsen, sier til Dagbladet at han mener saken aldri hadde blåst opp på denne måten dersom de hadde fått pratet med Ølstørn i ro og mak. Han har imidlertid ikke kontaktet henne selv.

Han forteller at selskapet har en base på flere tusen registrerte kandidater over hele Østlandet som «matchmakerne» kontakter først, men at de også ber nettverket sitt om tips til folk som kan passe til en kandidat.

- Det kreves to for tango, og det er relativt få av de i nettverket som treffer på det kunden søker hos en kvinne. Derfor måtte vår matchmaker i dette tilfellet bruke sitt nettverk og lete utenfor databasen - akkurat som en hodejeger for kjærligheten, skriver han i en e-post.

Han har blitt forelagt kritikken fra Ølstørn og medgir at kontakten var uheldig, ettersom hun ikke var interessert i en slik forespørsel.

- Vi beklager det som har skjedd i saken og at Ølstørn føler seg indignert. Selv om intensjonen til vår matchmaker bare var av det gode, så var måten det ble gjort på og selve settingen helt feil.

Han ønsker ikke å kommentere en eventuell anmeldelse, men sier at de har tatt stor lærdom av saken, og at tilbakemeldingen tas til etterretning. I august skal alle «matchmakerne» samles for å dele erfaringer og gjennomgå rutiner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media