Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Raser mot dyrehagen:
Her blir det levende eselet tigermat

- Vi fikk i hvert fall spart penger på dyremat. 

- SPARER PENGER: En juridisk tvist mellom den kinesiske dyreparkens investorer og et annet selskap førte til at en domstol la ned forbud mot å selge dyrene. I sinne over lavere inntekter valgte investorene å heller bruke visse dyr som fôr, for å «i hvert fall spare penger på det». Hendelsen skjedde i Yancheng 5. juni. Video: Newsflare via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I videoen over ser man hvordan et levende esel blir kastet ut til tigrene i en kinesisk dyrepark. De kaster seg så over eselet, med sjokkerte besøkende som øyevitner.

«Matingen» skjedde mandag 5. juni i byen Yancheng. Ved første øyekast kan hendelsene i videoen se ut som en utradisjonell måte å fôre dyr på, eller for mange også som et eksempel på brutal dyremishandling.

Men historien viser seg å gå lenger bak enn dette.

En økonomisk krangel

Det hele startet for to år siden, da en juridisk tvist mellom dyreparkens investorer og et annet firma førte til at en domstol frøs dyreparkens ressurser. De fikk dermed ikke lenger selge dyr, og inntektene sank.

Flere dyr døde i ettertid som følge av dette, blant annet fordi dyreparken ikke fikk tillatelse til å kjøre dem til legebehandling. Den lave avkastningen og de døde dyrene skal ha ført til et stort sinne blant investorene, som mistenkte at dyrehagen, sammen med domstolen, ville snylte dem for sine investeringer.

Dette kommer fram i en uttalelse fra dyreparken.

Det hele kulminerte i mandagens hendelse, da de i et øyeblikks sinne bestemte seg for å fôre esler og sauer til tigre, ifølge dyreparkens ledelse. Den kinesiske avisa Xiandai Kuaibao forteller at dyrepassere klarte å stoppe investorene etter at eselet var matet til tigrene.

Sterke reaksjoner

«Drittsekker», «De burde drept det før de brukte den som mat. Dette er bare ondskap», står det under en av YouTube-kontoene som har delt videoen.

En artikkel på den kinesiske nyhetsplattformen Sohu viser også til at videoen har vekket oppsikt innenlands, hvor den har gått viralt.

En skriver «Jeg er veldig sjokkert over å være vitne til denne blodige scenen», mens en annen mener at den avspeiler naturens gang.

Under kommentarfeltet til Independents artikkel om saken skriver en annen at «jeg har aldri sett så forferdelige mennesker før».

Dette er bare få eksempler på mange, sterke reaksjoner mot «ofringen» av eselet.

- Sparer dyremat

En uidentifisert investor uttalte seg om saken til avisa The Paper. Der kommer det fram at de ville innhente tapene sine, og at planen var å kjøre dyrene ut av dyreparken for å selge dem. Men da de ble stoppet av sikkerhetsvakter, ble de sinte.

- Siden vi ikke fikk noen fordeler, tenkte vi at vi like så godt kunne fôre dem til tigrene, da får vi i hvert fall spart noe på dyremat, skal investoren ha sagt.

Dyreparken uttalte på sin side at de er veldig lei seg, og at de vil forsikre seg om at lignende hendelser aldri skjer igjen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!