Erna Solberg

Raser mot Erna Solberg etter Nato-intervju: - Lite hederlig av Erna

På tross av krav fra eget landsmøte, kan ikke Erna Solberg love at Norge når toprosentmålet innen 2024. Senterpartiet ber statsministeren sanse seg.

MENER STATSMINISTEREN GÅR BORT FRA LØFTER: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og Liv Signe Navarsete mener Høyre-leder Erna Solberg er i ferd med å snu ryggen til løfter til Forsvaret. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MENER STATSMINISTEREN GÅR BORT FRA LØFTER: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og Liv Signe Navarsete mener Høyre-leder Erna Solberg er i ferd med å snu ryggen til løfter til Forsvaret. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Vi har aldri sagt at vi skal nå toprosentmålet i 2024, sa statsminister Erna Solberg nylig til Dagbladet.

Høyre-lederen sikter til Natos Wales-erklæring. Den sier at alle medlemsland skal jobbe mot å bruke to prosent av brutto nasjonalprodukt på Forsvaret innen 2024.

Men Høyres landsmøte lovet noe annet etter landsmøtet i fjor, få måneder før valget: «Høyre vil bruke to prosent av BNP på Forsvar innen 2024, som vil bety en ytterligere opptrapping av forsvar, sikkerhet og beredskap». Dette skrev partiet selv på sine nettsider.

Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum og Liv-Signe Navarsete mener statsministeren nå er i ferd med å snu ryggen til partiets løfter til Forsvaret:

- Dette er lite hederlig av Solberg. Dette var før valget, det var viktig for Høyre å stå opp for Forsvaret, men jo lenger tid som går etter valget, jo vagere blir formuleringene, jo mer går Solberg bort fra løftene, sier Navarsete til Dagbladet.

Vil ha plan for opptrapping

For å tvinge Norge på en kurs mot toprosentmålet, fremmer Senterpartiet nå et forslag hvor Stortinget ber regjeringen «legge fram en opptrappingsplan for Forsvaret» for å nå toprosentmålet innen 2024.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer