Raser mot Ernas FN-tale

Norsk diplomat mener Venezuela-utsagn kan svekke Norges troverdighet.

KRITIKK: Statsminister Erna Solberg kom i sin tale til FNs hovedforsamling med kritikk blant annet rettet mot Venezuela. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forhandlerne som legger til rette for samtaler mellom regjeringen og opposisjonen i Venezuela, mener det er synd om Erna Solbergs FN-tale blir oppfattet feil.

Den norske statsministeren kom i sin tale til FNs hovedforsamling natt til torsdag med kritikk blant annet rettet mot Venezuela.

- Tilbakegangen for demokratiet og menneskerettigheter bør bekymre oss alle. Vi ser grove menneskerettighetsbrudd i mange deler av verden. I Venezuela. Grusomhetene og konflikten i Tigray. Den forverrede humanitære situasjonen i Myanmar, inkludert for rohingyaene, for å nevne noen, sa Solberg i den forhåndsinnspilte talen.

- Kan svekke Norges troverdighet

Det gjorde Venezuela rasende, ifølge NRK, og diplomaten Dag Nylander sier til mexicanske medier at talen kan svekke troverdigheten til Norges rolle. Nylander sier samtidig at Norge forventer at partene snart viser framgang rundt forhandlingsbordet.

- Det er synd om partene oppfatter at dette rokker ved vår uavhengighet i forhandlingene, opplyser Utenriksdepartementet.

Utenriksdepartementet sendte også ut en melding natt til søndag, der det heter at Norge «bekrefter sitt engasjement for den venezuelanske forhandlingsprosessen i Mexico og fungerer som en upartisk tilrettelegger».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer