Raser mot Ernas kvinnepolitikk: - Jeg er singel, homofil, og har barn med en venn

Høyres svar på kritikken: - Impotent av Ap.

MENER ERNA SETTER LIKESTILLINGEN I REVERS: Anette Trettebergstuen (Ap) sier Solberg kom med et kinderegg fra fortida i nyttårsgave til norske kvinner. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MENER ERNA SETTER LIKESTILLINGEN I REVERS: Anette Trettebergstuen (Ap) sier Solberg kom med et kinderegg fra fortida i nyttårsgave til norske kvinner. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- 1. nyttårsdag snakker Erna Solberg i store ordelag om at det bør fødes flere barn. To uker senere forteller hun alle som ønsker å etablere familier på en utradisjonell måte at ikke alle måter å få barn på er like ønsket.

Anette Trettebergstuen (Ap) freser mot det hun kaller et kinderegg fra fortida signert Erna Solberg.

- Først retter hun pekefingeren mot norske kvinner og påfører oss skyld for at vi ikke føder nok barn. Så innskrenkning i selvbestemt abort. Og til slutt, dersom du ikke kan få barn på «tradisjonelt vis», så er det ingen hjelp å få likevel, forklarer hun.

Sprøyte

Trettebergstuen, som er lesbisk, har selv fått barn på utradisjonelt vis: Hun og sin homofile venn ble foreldre for egen hånd ved hjelp av ei sprøyte.

- Det private er politisk for meg, sier hun.

På Stortinget lå det an til et det bredt flertall for en rekke lovendringer som ville ha åpnet for eggdonasjon, assistert befruktning for enslige og tidlig ultralyd. Nå blir det ingenting av. I den nye regjeringsplattformen er KrF gitt et veto i spørsmål om bioteknologi.

- Den nye regjeringen innskrenker kvinners rett til å selv bestemme over egen kropp. Likestillingen settes i revers, oppsummerer Trettebergstuen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer