Barack Obama

Raser mot feiring

USAs tidligere president Barack Obama møter motstand blant republikanere, etter at 60-årslaget hans på ferieøya Martha's Vineyard ble kjent. Det hvite hus avviser kritikken.

KRITISERT: USAs tidligere president, Barack Obama, er i hardt vær etter at nyheten om bursdagsfeiringen hans ble annonsert. Foto: NTB
KRITISERT: USAs tidligere president, Barack Obama, er i hardt vær etter at nyheten om bursdagsfeiringen hans ble annonsert. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

USAs tidligere president Barack Obama er i hardt vær etter at nyheten om bursdagsfeiringen hans ble annonsert. Obama, som fyller 60 år onsdag 4. august, har planer om en storstilt feiring i helga, skriver Sky News.

Ifølge The Wall Street Journal skal den tidligere presidenten invitere «hundrevis» av gjester til sin private eiendom på ferieøya Martha's Vineyard utenfor Cape Cod. Det eksakt antallet gjester er foreløpig ukjent.

Fjerde bølge

Feiringen kommer samtidig som flere delstater i USA er i alarmberedskap etter smitteøkning. Lørdag registrerte Florida det største antallet nye smittetilfeller på samme døgn til nå i pandemien, med 21 683 coronatilfeller.

En rekke amerikanske storbyer har innført påbud om bruk av munnbind innendørs.

I California gjelder et nytt påbud i fylkene San Francisco, Alameda, Contra Costa, Marin, San Mateo, Santa Clara og Sonoma, også for fullvaksinerte.

Nyheten om bursdagsfeiringen faller ikke i god jord hos enkelte medlemmer i Det republikanske parti, deriblant kongressmannen Jim Jordan fra Ohio, som beskylder Obama og demokratene for dobbeltmoralisme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer