Scottish Fold

Raser mot Finn-katt: - Ytterst kritikkverdig

Pusefinn tilhører en katterase med alvorlige helseplager.

PUSEFINN: Dyrebeskyttelsen kaller reklamebruken ytterst kritikkverdig. Video: FINN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen, Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Scottish Fold er en svært populær katterase som er kjennetegnet av foldede ører. Mange vet kanskje ikke at dette sjarmerende trekket skyldes en genfeil grunnet ekstremavl, som kan gi alvorlige helseplager hos katten.

- Genfeilen kan gi korte bein og defekter i rygg og hale, noe som medfører gangproblemer. Hvis både mor og far har denne tilstanden forårsaker det deformiteter og progressiv leddsykdom hos avkommet. Dette fører til funksjonshemning forbundet med betydelig smerte, skriver Dyrebeskyttelsen Norge på sine nettsider.

Scottish Fold har blitt brukt i flere av reklamene til markedsplassen Finn de siste åtte åra. Markedsplassen bruker katterasen som en maskot som er godt kjent under merkenavnet Pusefinn. Åshild Roaldset, daglig leder og veterinær i Dyrebeskyttelsen Norge, er svært kritisk til Finns fronting av denne katterasen.

- Det er kritikkverdig at Finn bruker denne rasen til tross for at de har blitt gjort oppmerksom på dyremishandlingen og lovbruddene denne rasen er utsatt for. Man burde forvente at en stor og seriøs aktør som Finn orienterte seg om etikken rundt bruk av dyr i annonsering, sier hun til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer