Raser mot flygeledere

Samferdselspolitkere på Stortinget reagerer, Frp tviler på om de tåler jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går stanset fly-Norge nærmest helt opp. Flere titusen passasjerer ble rammet da flygeledere i Røyken la ned arbeidet sitt fordi de følte seg følelsesmessig utilpass med å jobbe etter å ha fått vite at arbeidsplassen deres kanskje flyttes til Stavanger i 2008.

Flere av medlemmene i samferdselskomiteen på Stortinget som Dagbladet.no har snakket med tviler på at flygelederne var så syke som de ga uttrykk for, og at det hele var en politisk demonstrasjon.

Dårlig timing

- Avinor kunne ha sluppet innstillingen til styret på et tidspunkt da eventuelle reaksjoner rammet lufttrafikken minst mulig, sier komitemedlem Kenneth Svenden fra Fremskrittspartiet.

Mandag formiddag er det alltid mye trafikk, og i går var det i tillegg starten på høstferien. Avinor visste på forhånd at det kunne være ansatte som ba seg fritatt fra å jobbe, så det var kalt inne ekstra mannskaper.

Det Avinor ikke hadde forutsett, var at ekstramannskapene heller ikke orket å jobbe.

- En eventuell flytting er så langt fram i tid, at Avinor burde kanskje ha gjort noe på en annen måte når det gjaldt kommunikasjon, sier Venstres May Britt Vihovde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer