Raser mot Folkvord

PRO-senterets leder, Liv Jessen, er rasende etter at Erling Folkvord og Hospitsgruppa leide inn en uvitende massasjepike for å forsøke å avsløre hallikvirksomhet ved AMI Hotell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jessen, som leder det norske kompetansesenteret for prostitusjon, er lynende forbannet over at Hospitsgruppa ikke lot den ansatte kvinnen ved massasjeinstituttet M69 få vite at hun deltok i en operasjon for å avdekke ulovligheter.

Spill

Jessen forsøkte i går å komme i kontakt med kvinnen, uten å lykkes.

- Jeg er for at man forsøker å avdekke ulovligheter ved private og offentlige hospitser, men man må gå tjenestevei, eller anmelde ulovlige forhold til politiet. Det er viktig å avdekke alt snusk som går ut over svake grupper, men jeg reagerer på at de har brukt noen fra en svak gruppe i sitt spill, sier Jessen.

Hun mener at Hospitsgruppa har vist manglende respekt for kvinnen og de prostituerte.

Horekunde

- De hadde ikke nok respekt til å la denne jenta få ta stilling til om hun ville delta i dette. Hvordan skal vi da tro på Folkvord og rapporten? Dette sender ut et signal om at det ikke er så nøye med prostituerte. Et signal om at de kan brukes, og man behøver ikke høre hva de synes. En horekunde betaler i anstendighetens navn for det som er avtalt. Rapportskriverne har betalt for noe som ikke er avtalt. Det er uetisk, mener Jessen.

- Til vanlige kunder kunne hun sagt nei dersom hun ikke ville være med på noe. Hun har ikke hatt muligheten til å si nei til dette, sier hun.

Erling Folkvord var ikke tilgjengelig for kommentar i går kveld, men har tidligere forsvart metodene Hospitsgruppa har benyttet i arbeidet med rapporten, og mener at de er nødvendige for å avdekke forholdene.