Gabby Petito og Brian Laundrie:

Raser mot foreldrene: -Visste hele tiden

Brian Laundrie (23) ble betegnet som «en person av interesse» i forbindelse med drapet på Gabby Petitio (22). Torsdag bekrefter politiet imidlertid at også han er funnet død. Nå rettes søkelyset mot 23-åringens foreldre.

DRAPSMYSTERIE: Gabbi Petito ble kvalt til døde, mens Brian Laundrie plutselig forsvant. Nå er også han bekreftet omkommet. Foto: Brian Laundrie/Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har saken som startet som et forsvinningsmysterium i USA fått massiv medieoppmerksomhet verden over.

Instagram-eventyreren Gabby Petito (22) ble 11. september meldt savnet etter å ha lagt ut på en bilferie med forloveden Brian Laundrie (23). Mens politiet erklærte Laundrie som en «person av interesse» i forbindelse med kjærestens forsvinning, gikk også han under jorda.

Ei drøy uke seinere ble Gabby funnet drept i Teton i den amerikanske delstaten Wyoming. Onsdag denne uka ble også Laundrie funnet død i North Port i Florida.

Nå rettes søkelyset mot 23-åringens foreldre.

- Visst hele tiden

Det var onsdag ettermiddag lokal tid at det ble gjort funn av menneskelige levninger i et skogsområde i Myakkahatchee Creek Environmental Park. Ifølge Laundrie-familiens advokat, Steven Bertolino, skal det ha vært foreldrene til Brian som ba politiet søke i dette området.

- Chris og Roberta Laundrie dro til Myakkahatchee Creek Environmental Park i morges for å lete etter Brian, sier han.

Der møtte de FBI og det lokale politiet. Etter kort tid fant faren sønnens ryggsekk og notatblokk, noe som gjorde at politiet utvidet søket i området.

Tidligere FBI-agent Maureen O´Connell reagerer sterkt på at foreldrene til Brians handlinger.

- Politiet har ikke fått kontakt med dem på flere dager, før de i går kveld (onsdag, journ.anm.) plutselig tok kontakt med både FBI og lokalt politi for å informere om at de ville lete etter Brian i parken. Så ledet de dem rett til eiendelene hans, sier hun i et intervju med Fox News.

Hun fortsetter:

STANSET: Politiet har offentliggjort denne videoen av Gabby Petito (22) og kjæresten Brian Laundrie (23). De ble stanset av politiet i Arches National Park i Utah 12. august. Én måned seinere ble Gabby meldt savnet. Video: AP. Vis mer

- Det faktum at de brakte politiet rett til dette området tyder på at de hele tiden har visst hvor sønnen har oppholdt - og sannsynligvis også kommunisert med ham.

Tidligere advokat Neama Rahmani tror imidlertid at foreldrenes bidrag i søket etter sønnen kan slå positivt ut for dem.

- Hvis det stemmer at foreldrene ledet politiet til åstedet, forventer jeg ikke at politiet reiser noen form for påtale, sier hun til kanalen.

Alfredo Garcia, tidligere statsadvokat, mener det vil bli vanskelig å bevise hvorvidt foreldrene visste hvor sønnen befant seg og om de bevisst forsøkte å skjerme ham fra straffansvar.

DRAMA: En offentliggjort nødsamtale vitner om høyt konfliktnivå mellom Gabby Petito (22) og forloveden Brian Laundrie (23) før de ble stoppet av politiet 12. august. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Kjøpte sønnen tid

Laundries foreldre har vært lite samarbeidsvillige siden Petito først ble meldt savnet. Foreldrene nektet gjentatte ganger politiet å prate med sønnen, som de påsto var i huset.

Og plutselig meldte de ham savnet.

Naboene til Laundries foreldre har tidligere fortalt at de så Brian og foreldrene kjøre av gårde med en campingvogn samme dag som Petito ble meldt savnet, men ingen av de angivelige øyevitnene har sett Brian komme tilbake fra denne turen.

Flere spekulerte i om foreldrene nektet å samarbeide med politiet for å kjøpe sønnen tid. Gabbys foreldre, Nichole Schmidt og Joseph Petito, er blant dem som har vært i strupen på Laundries foreldre og anklaget dem for å hjelpe sønnen å rømme.

Foreldrene har imidlertid nektet for at de har noe med sønnens forsvinning å gjøre, ifølge CNN.

- Spekulasjonene fra offentligheten og noen i pressen om at foreldrene hjalp Brian med å forlate familien eller unngå arrestasjon av en ordre som ble utstedt etter at Brian allerede hadde vært savnet i flere dager, er bare feil, har foreldrenes advokat tidligere uttalt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer