Statsbudsjettet 2021

Raser mot Frp: - «Svik» fra «fulle sjømenn»

Opposisjonen er enig med Siv Jensen: det er lite å like i budsjettforliket mellom regjeringen og Frp. - De bruker jo penger som fulle sjømenn, sier MDG-leder Une Aina Bastholm.

FASTLÅST: Siv Jensen redegjør for hvordan de ligger an i budsjettforhandlingene. Video: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare Frp-leder Siv Jensen som er skuffa over budsjettforliket regjeringspartiene og Frp presenterte i kveld:

- Etter ukevis med krangling ender dette skilsmisseoppgjøret med at regjeringen og Frp blir enige om billigere alkohol og snus mot ikke-kutt i kvoteflyktninger og bistand. Disse forhandlingene har ikke handlet om hva vi kan gjøre for dem som er sagt opp og permittert, eller bedriftene som er på randen av konkurs, sier Eigil Knutsen, finanspolitisk talsperson i Ap.

- Et svik

Også lenger ut på venstresida er harmen til å føle på:

- Dette er et svik mot alle de som nå hadde trengt at regjeringa og Frp stilte opp for dem, sier Rødt-nestleder Marie Sneve.

Blant hovedpunktene i budsjettenigheten er reduserte alkoholavgifter, reduksjon i bompenger, mer til pensjonister, og fortsatt 3000 kvoteflyktninger.

- Høyresida viser at de ikke er i stand til å håndtere ledighetskrisa. Vi må bekjempe arbeidsledigheten, ikke de arbeidsledige. Rødt vil fortsette å jobbe for målretta krisepakker med tiltak for arbeidsfolk, arbeidsplasser og miljø. Her svikter regjeringa og de store etablerte partiene, sier Sneve videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer