Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Raser mot Gardermoen

KASTRUP (Dagbladet): Danske Stig Sprange, trafikksjef for SAS på Kastrup, er ikke nådig i sin kritikk av Norges nye hovedflyplass: - Etter at Gardermoen åpnet har vi hatt enorme problemer med flytrafikken til og fra Norge, sier Sprange.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fly forbanna?

- Skyfritt over Hurumlandet

- Fly forbanna

Feilen som lammet Norge

Fly forbanna?

Si din mening i Dagbladet.

Han får støtte av Kastrup Lufthavns trafikksjef Hans Christian Stigaard.

- Det er ingen tvil om at problemene med flyvninger til Norge er blitt større etter at Gardermoen åpnet, sier Stigaard, til Dagbladet.

Kastrup Lufthavn hadde i går problemer med 100 flighter til Norge på grunn av tåkeproblemer på Gardermoen, i Bergen og Stavanger.

Tåka på Norges nye hovedflyplass var Kastrups hovedproblem i går.

- Sinnssykt dyrt

Problemene som skapes når det blir forsinkelser på Gardermoen, forplanter seg utover i Europa. En viktig transittflyplass som Kastrup i København rammes ekstra sterkt. Fly og crew som skulle ha trafikkert andre strekninger, kommer ikke fram i tide, og problemene bare øker.

- Det er rett og slett sinnssykt dyrt når vi får forsinkelser slik som i dag. Vi har som tommelfingerregel at vi må ut med 1200 svenske kroner pr. minutt med forsinkelse. I dag har vi hatt omtrent 100 forsinkelser og kanselleringer bare på Norge, og da sier det seg selv at SAS lider enorme tap, sier Sprange til Dagbladet.

Tålmodigheten slutt

- Vi vet alle at det kan oppstå problemer i en innkjøringsfase, men nå er tålmodigheten vår slutt, sier Sprange.

Folkene hans jobbet på spreng i hele går for å forsøke å få nordmenn hjem på andre måter, skaffe dem hotell og forsøke å bøte på skadene etter nok en Gardermoen-kollaps.
- De må snarest mulig få oppgradert den flyplassen til kategori to eller tre, det vil i korte trekk si at det må gis innflyvingstillatelse med kortere sikt enn i dag, forklarer Sprange.

Utstyret som kreves for denne oppgraderingen finnes på Gardermoen, men det er ikke klart for bruk.

- Men det er ikke bare forholdene i forbindelse med landing som svikter, vi får stadige tilbakemeldinger fra passasjerer om at alt fra av-ising til bagasje og ikke minst informasjon svikter totalt. Det er rett og slett håpløst, sier Stig Sprange.

- Enorme problemer

Kastrup Lufthavns trafikksjef Hans Christian Stigaard er heller ikke nådig i sin kritikk:

- Det skaper enorme problemer for oss når forsinkelsene på Gardermoen blir så massive som i dag. Vi får store problemer med fly som blir stående ved utgangene slik at andre maskiner ikke kan komme til, sier Stigaard.
- Det er ikke tvil om at problemene med flyvninger til Norge har blitt betraktelig større etter at Gardermoen åpnet, sier trafikksjef Han Christian Stigaard til Dagbladet.

JOBBIGT: 8000 oppgitte passasjerer på Gardermoen i går. Det ventes kaos også i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media