Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Raser mot guide om kvinnevold

Først kjeft, så niks sex - deretter lett juling: Slik disiplinerer man muslimske kvinner, ifølge boka som får spanske kvinner til å se rødt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tretti kvinnegrupper har slått seg sammen for å stanse boka «Women in Islam». De går rettens vei for å få den vekk fra bokhyllene.

- Boka anbefaler vold mot kvinner og gir råd om hvordan dette best utføres. En slik instruksjonsbok ønsker vi ikke i handelen, sier koalisjonspresident Angeles Ruiz ifølge nyhetsbyrået AP.

I bokas sjette kapittel finnes råd mot ulydige hustruer. Først verbale advarsler, så en periode med sexnekt. Kun i spesielle tilfeller kan ektemannen ty til vold, men bare så lenge slagene ikke etterlater kutt eller hevelser.

Boka er skrevet av en egyptisk-født imam som leder en moske i Fuengirola - ikke langt fra feriebyen Malaga. Forfatteren har ikke kommentert oppstyret, men forleggeren hans forsvarte den tre år gamle boka på spansk fjernsyn.

- Det boka sier er at man ikke skal slå i ansiktet eller andre utsatte steder. Slag skal kun forekomme mot steder hvor kvinnen ikke vil bli skadd, sier forleggeren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media