Demonstrerer etter Dagbladet-avsløring:

Raser mot hemmelig avtale

Illsinte demonstranter demonstrerer utenfor Stortinget, etter at Dagbladet avslørte en hemmelig våpenavtale mellom Norge og USA. Avtalen gjør at norske våpen kan selges etter amerikansk regelverk - og dermed til land som Saudi-Arabia og Emiratene.

FIKK KJEFT: Nils Ole Foshaug (Ap) møtte opp og mottok et opprop fra Changemaker og en rekke andre organisasjoner, etter Dagbladets avsløring av ukjent våpensamarbeid mellom Norge og USA. Foto: Lars Eivind Bones
FIKK KJEFT: Nils Ole Foshaug (Ap) møtte opp og mottok et opprop fra Changemaker og en rekke andre organisasjoner, etter Dagbladets avsløring av ukjent våpensamarbeid mellom Norge og USA. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Norske våpen på avveie - ta kontrollen nå!

Det er et av flere kamprop som runger foran Stortinget i dag. Der demonstrerer flere organisasjoner - med Changemaker i hovedrollen - foran Stortinget. I protest mot en kontroversiell våpeneksport-avtale som Dagbladet har avslørt - som gjør at norske våpen kan selges til land som Saudi-Arabia og Emiratene. Med Norges viten og vilje, uten at det strider mot norsk regelverk.

Med kamprop etter melodi både fra «Ole Brumm» og «Voi voi», vekket demonstrantene oppmerksomhet i et morratrøtt Oslo sentrum.

- Vi ber om åpenhet og kontroll rundt hvor norske våpen havner. Praksisen slik den er i dag, gjør dette nesten helt umulig. Denne saken er et godt eksempel på det, hvor hemmelige avtaler inngås og inntjening og Norges forhold til USA går over alt vi har av bestemmelser her i Norge, sier Changemaker-leder Naja Møretrø til Dagbladet.

- Helt hinsides

- Det er helt hinsides at den norske regjeringen inngår en avtale med USA som indirekte omgår norsk regelverk om hvem vi skal selge våpen til og ikke - og i tillegg ikke informerer Stortinget om det. Dette viser bare atter en gang at vi ikke har kontroll på hvor norske våpen havner, og nå er det tydeligere enn noen gang at regjeringen ikke er like opptatt av dette som de påstår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer