Raser mot Hosein-løslatelse

Frps justispolitiske talsmann, Jan Arild Ellingsen, krever at justisministeren griper inn etter at Gamal Hosein ikke ble varetektsfengslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ellingsen mener det er et rart og svært dårlig signal at Hosein ikke ble satt i varetekt i påvente av soning i saken.

- Lagmannsretten har gjort en bommert ved å sette ham fri. Man lar hensynet til den som faktisk er dømt i to instanser, og er den mest sannsynlige drapsmannen, gå foran hensynet til offerets familie, sier Ellingsen til NTB.

- Bør sitte inne

At Agder lagmannsrett under tvil kom fram til at det ikke foreligger samfunnsmessige behov for å holde Hosein varetektsfengslet mens han venter på at dommen mot ham skal bli rettskraftig, har Ellingsen liten forståelse for.

- Av hensyn til rettsoppfatningen, og av allmennpreventive hensyn, bør folk som blir dømt for en så grov handling utvilsomt sitte inne til saken er avgjort, sier Ellingsen.

Ellingsen ber nå justisminister Odd Einar Dørum (V) om å gripe inn i saken, og instruere Riksadvokaten til å påkjære løslatelsen.

Skriver brev

- Jeg vil skrive et brev til justisministeren hvor jeg vil spørre om han er fornøyd med dagens praksis, med utgangspunkt i denne saken. Så vidt jeg vet har Kongen i statsråd mulighet til å instruere Riksadvokaten, og det bør Dørum gjøre nå, sier Ellingsen.

Hvis ikke Dørum griper inn, varsler Ellingsen at samarbeidsklimaet i budsjettforhandlingen i Stortinget vil bli forverret.

- Det er klart at dette legger føringer, i hvert fall innenfor justispolitikken. Nok er nok. Nå må Dørum finne ut av hva han vil. Hvis han vil føre videre et snillistisk system får han gjøre det med Ap og SV, uten oss, sier Ellingsen.