MOT KUTT: Konserntillitsvalgt for YS i Statoil, Bjørn Asle Teige, går hardt ut mot konsernets varsle om outsourcing av kompetansestillinger. Her sammen med forbundsleder Hile-Marit Rysst. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
MOT KUTT: Konserntillitsvalgt for YS i Statoil, Bjørn Asle Teige, går hardt ut mot konsernets varsle om outsourcing av kompetansestillinger. Her sammen med forbundsleder Hile-Marit Rysst. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

Raser mot kutt i Statoil

- Et utslag av kapitalismens iboende råskap, sier konserntillitsvalgt for YS i Statoil, Bjørn Asle Teige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fagforeningene reagerer kraftig på planene om å sette ut arbeidet til 239 av dagens ansatte. Statoil setter ut 209 årsverk til tre andre norske leverandører. I tillegg omfattes 30 stillinger i utlandet av vedtaket.

Konsenrntillitsvalgt i YS i Statoli, Bjørn Asle Teige, sier at bedriften og fagforeningene har forskjellig syn på utsetting av arbeidsoppgaver som virkemiddel for kostnadsbesparelser.

Nådde ikke fram - Fagforeningene har ønsket andre måter å samarbeide om kostnadsbesparende tiltak på, men nådde ikke fram med det. Alle fagforeningene har anbefalt bedriften ikke å gjennomføre tjenesteutsetting, sier Teige.

- Når beslutning nå likevel er tatt, er bedriften og fagforeningene enige om å arbeide til beste for de ansatte og bidra til å finne løsninger for den enkelte, legger han til.

Abelia kritisk Også NHO-foreningen Abelia er kritisk til Statoils kutt av stillinger.

- Når Statoil gjør dette, understreker det at outsourcing nå også omfatter kunnskapsintensive områder. Da har vi en jobb å gjøre.

Når lønnsnivået i norske selskap er for høyt, må noe gjøres med kompetansen. Vi må være best for å forsvare kostnadsnivået. Vi har ikke noen politikk i Norge for kompetanseheving i næringslivet, sier strategisk rådgiver Tarje Bjørgum. (NTB)