Gabby Petito (22) drept:

Raser mot Laundries advokat: - Søppel

Tirsdag kom advokaten til Laundrie-familien ut med en uttalelse etter det ble kjent hvordan Gabby Petito (22) døde. Moren til Petito reagerer sterkt på uttalelsen.

DRAMATISK: Politiet i USA leter nå etter kjæresten til Gabby Petitio som er funnet død etter en bilferie. Video: Youtube / Kameraone. Reporter: Julie Tran. Vis mer
Publisert

Tirsdag ble det klart hvordan amerikanske Gabby Petito (22) døde.

På en pressekonferanse fortalte rettsmedisiner Brent Blue i Teton County i staten Wyoming om de første resultatene av obduksjonsrapporten.

Der kommer det fram at hun ble kvalt og at det var et drap.

Blue estimerer at 22-åringen ble drept tre til fire uker før hun ble funnet død den 19. september i nasjonalparken Bridger-Teton.

Like etter at resultatene fra obduksjonsrapporten ble kjent for offentligheten gikk familien til Petitos forlovede, 23 år gamle Brian Laundrie, ut med en uttalelse gjennom deres advokat Steven Bertolino.

- Gabby Petitos død i en så ung alder er en tragedie. Mens Brian Laundrie for tida er siktet for uautorisert bruk av et bankkort som tilhører Gabby, regnes Brian bare som en person av interesse i forhold til Gabby Petitos bortgang. På dette tidspunktet er Brian fortsatt savnet, og når han blir funnet, vil vi ta opp den pågående svindelanklagen mot ham, sa Bertolino i en uttalelse til Fox News tirsdag.

DREPT: Gabby Petito ble kvalt og drept tre til fire uker før hun ble funnet. Rettsmedisiner Brent Blue la fram presenterte obduksjonsrapporten tirsdag. Fotio: Bradly J. Boner/Jackson Hole News/AP/NTB.
DREPT: Gabby Petito ble kvalt og drept tre til fire uker før hun ble funnet. Rettsmedisiner Brent Blue la fram presenterte obduksjonsrapporten tirsdag. Fotio: Bradly J. Boner/Jackson Hole News/AP/NTB. Vis mer

- Søppel

Moren til Gabby Petito, Nichole Schmidt, reagerer sterkt på uttalelsen til Bertolino.

- Ordene hans er søppel, sier hun til TV-kanalen WFLA, ifølge Fox News.

Det er ikke første gang foreldrene til Petito har langet ut mot Brian Laundrie og hans familie.

Seinest i forrige uke gjestet Petitos foreldre det amerikanske talkshowet «Dr. Phil», der de raser mot Laundrie-familien.

Petito-familien har stilt opp i en rekke pressekonferanser og TV-programmer i forbindelse med saken.

Brian Laundries foreldre har derimot holdt en lav profil, og det reagerer faren til 22-åringen, Joseph Petito, sterkt på.

- Jeg har ikke sett dem i noen TV-programmer for å finne Brian. Hva tror du er årsaken? spurte han programleder Phil McGraw (71).

SNAKKER UT: Moren til Gabby, Nichole Schmidt, snakker på en pressekonferanse i slutten av september sammen med stemoren Tara Petito (til venstre), faren Joseph Petito, advokaten til familien, Richard Stafford, og stefaren Jim Schmidt. Foto: AP Photo/John Minchillo
SNAKKER UT: Moren til Gabby, Nichole Schmidt, snakker på en pressekonferanse i slutten av september sammen med stemoren Tara Petito (til venstre), faren Joseph Petito, advokaten til familien, Richard Stafford, og stefaren Jim Schmidt. Foto: AP Photo/John Minchillo Vis mer

Nektet å snakke

Foreldrene til Laundrie nektet lenge å prate med politiet, noe Joseph Petito mener er helt ufattelig.

Etter at Petito ble meldt savnet, banket politiet flere ganger på døra deres i North Port i Florida.

Foreldrene nektet å la dem prate med sønnen, som de påsto var i huset.

I talkshowet gikk også Joseph Petito hardt ut mot Brian Laundrie, og beskrev ham som en «feiging».

- Jeg kunne brukt noen andre ord, men jeg kan ikke bruke dem i programmet ditt, sa faren til McGraw.

Cassie Laundrie, Brians eldre søster, er det eneste familiemedlemmet som har uttalt seg om Gabbys død og brorens forsvinning.

I forrige uke uttalte hun til flere medier at foreldrene hennes ignorerer telefonene hennes, ifølge Fox News.

- Vi er like opprørte, frustrerte og hjerteknust som alle andre. Jeg har både mistet foreldrene mine, broren min og min framtidige svigerinne, sa Cassie Laundrie 4. oktober.

Flere tips

Søket etter Laundrie fortsetter ettersom etterforskerne fortsatt prøver å finne ut av hva som skjedde med Petito og Laundrie da de var på en «road trip» på vestkysten i USA i sommer.

Brian Laundrie (23) returnerte hjem til sine foreldre i North Port, Florida, uten Petito den 1. september.

11. september meldte Gabby Petitos familie henne savnet, etter nytteløse forsøk på å få Laundrie til å fortelle hvor hun var. Han nektet å svare på spørsmål fra familien og politiet.

MINNE: Det ble satt opp et minnemerke av Gabby Petito i hjembyen Blue Point i New York noen dager etter at hun ble funnet død. Foto: Stephanie Keith/Getty/AFP/NTB.
MINNE: Det ble satt opp et minnemerke av Gabby Petito i hjembyen Blue Point i New York noen dager etter at hun ble funnet død. Foto: Stephanie Keith/Getty/AFP/NTB. Vis mer

To uker etter at han returnerte hjem forsvant også Laundrie, og foreldrene hans sier at de ikke har sett ham siden den 14. september. Siden da har Laundrie vært som sunket i jorda.

Da Laundries foreldre fortalte politiet at Laundrie var forsvunnet, hadde han allerede vært borte i tre dager. Foreldrene hevdet at han hadde tatt turen til Carlton Reserve, et naturreservat nær familiens hjem.

Ifølge TV-kanalen NBC har det kommet tips fra publikum som mener de har sett den etterlyste 23-åringen i både Canada, Montana, Alabama og sist i North Carolina.

De siste tipsene politiet har gått ut med, stammer fra staten Nord-Carolina og Appalachian-fjellene øst i USA.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer