Raser mot lekkasjer

LILLESTRØM (Dagbladet): Advokatene Harald Stabell og Cato Schiøtz, som forsvarer Per Orderud, raser mot det de kaller styrte lekkasjer, etter at Ole Robert Kirkemos politiforklaring ble kjent blant annet i Dagbladet i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veronica og Kristins lillebror kom med opplysninger om at Per skulle være hovedmann bak mordene på sin søster, mor og far, og at Kristin skulle vite sannheten om trippeldrapet.

Stabell frykter at Ole Robert nå vil nekte å forklare seg på nytt i retten, slik han har full anledning til som slektning til tre av de tiltalte, og at hans siste politiforklaring derfor må leses opp for juryen.

- I så fall vil dette skje uten at vi får anledning til å stille kontrollspørsmål til Ole Robert, og det vil være uheldig og kan ødelegge hele saken, sier forsvareren.

Han mener at lekkasjene er styrt, uten at han vil gå i detalj på det punktet. Han mener imidlertid at lekkasjen har skjedd fra personer som har interesse av at opplysningene tilfløt media før Ole Robert eventuelt møter i retten igjen.