Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Raser mot livsfarlig russe-stunt

En spøk signert russen kunne endt tragisk da ei jente (16) hoppet ut i det iskalde vannet i Tromsøs havnebasseng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/TROMSØ (Dagbladet): Jenta trodde ifølge politiet at det var en flaskepost fra ukebladet Se og Hør som lå og fløt på sjøen, og hoppet uti for å hente den opp. Men inne i flasken lå det ingen sydentur, men en lapp med følgende hilsen:

«Dæven, du er lettlurt. Hilsen Russen 2005».

-Vi fikk melding fra havnevakta om at en person hadde hoppet ut i sjøen etter en Se og Hør-flaske. Vi rykket ut med en patrulje, og ambulanse og båt fra brannvesenet ble rekvirert. Jenta har trolig ligget i vannet og delvis sittet under brygga i minst åtte minutter før hun ble hjulpet opp, sier operasjonsleder Arne Hågensen i Tromsø-politiet.

Meget dårlig spøk

16-åringen ble trolig offer for et stunt fra Tromsø-russen, men politiet hadde i går kveld ikke fått klarlagt hvem som hadde laget flaskeposten.

-Det var mye russ på stedet, men vi vet ennå ikke hvem som sto bak. Jenta var nedkjølt, hadde tendenser til krampe og måtte hjelpes opp av redningsmannskapene på stedet. Vi synes spøken var meget dårlig, og har tatt kontakt med russepresidenten for å fortelle hvordan vi ser på dette, sier Hågensen.

Jenta som var offer for spøken, ble kjørt til Universitetssykehuset i Nord-Norge umiddelbart.

-Hun ble brakt til akuttmottaket, men det var ikke så alvorlig at det var nødvendig med en innleggelse, sier informasjonssjef Tor Øydvin ved sykehuset.

Krever unnskyldning

Marianne Yttregaard, president for Tromsø-russen, visste ikke i går kveld hvem som sto bak den livsfarlige spøken.

-Dette må tas alvorlig, for dette kunne gått alvorlig galt. Det er mulig dette har startet som en liten spøk, men den kunne fått tragiske konsekvenser, sier Yttregaard til Dagbladet.

Hun vil nå undersøke om noen av hennes medlemmer sto bak flaskeposten.

-Hvis det viser seg at det var russ som sto bak, vil vi oppfordre dem til å ta kontakt med jenta og be om unnskyldning. Det er en gruppe av russ som allerede har rukket å gjøre mye galt, og vi må vurdere hva vi skal gjøre med dette, sier hun.

Forholdet var i går kveld ikke anmeldt til politiet.

REDDET OPP: Den 16 år gamle jenta trodde det var en flaskepost fra ukebladet Se og Hør som lå i vannet, og la på svøm i havna i Tromsø. Etter minst åtte minutter i det iskalde vannet, med tendenser til krampe, ble hun reddet opp og brakt til sykehus.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!