Raser mot lønnsnemnd

OSLO/TROMSØ (Dagbladet): Fare for liv og helse, sa kommunalminister Queseth Haarstad og stoppet AF-streiken i helsevesenet. - 1100 sykepleiere i streik er ingen trussel, tordner en rasende Laila Dåvøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

og PER LARS TONSTAD

Lederen i Norsk Sykepleierforbund, Laila Dåvøy, hadde likevel ikke annet å gjøre enn å ta kommunalministerens bekymring og tvungen lønnsnemnd til etterretning. Men ingen av de streikende sykepleiere, bioingeniører og radiografer møter på jobb igjen i dag. De venter til Stortinget har vedtatt loven om tvungen lønnsnemnd.

Lange køer

- 40000 sykepleiere har ferie i sommermånedene. Det bekymrer ingen, sa en sint sykepleierleder før hun forlot Ragnhild Queseth Haarstads kontor i går kveld.

Hun mener sykehusdirektørene bevisst har krisemaksimert og unnlatt å søke dispensasjon fra streiken. Det provoserte fram tvungen lønnsnemnd.

Det er særlig helserapporter fra Regionsykehuset i Trondheim og Tromsø som fikk helsemyndighetene og dermed kommunalministeren til å gripe inn nå.

Fungerende direktør Trine Magnus ved Regionsykehuset i Tromsø (RiTØ) mener det er helt uforståelig at noen mener at konflikten ikke gikk ut over noens helse.

Under streiken ble 150 større operasjoner utsatt ved RiTØ. Det samme ble 170 røntgeninngrep, 1500 lettere røntgenundersøkelser, 110 polikliniske behandlinger og 50 dagkirurgiske inngrep, ifølge Magnus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer